Scrisoare 12 ambasade. Tăriceanu: Vor să ne-o impună

Loredana Brumă / 03 apr 2019 / 22:04 Salveaza PDF Comentarii
Tăriceanu
Descriere foto: Tăriceanu

Călin Popescu Tăriceanu a vorbit în cadrul unui interviu acordat la România Tv despre scrisoarea pe care ambasadele occidentale au adresat-o Guvernului României, cu privire la "îngrijorări profunde faţă de situaţia statului de drept".

"Oficialii europeni nu sunt în măsură, nu sunt capabili, în sensul acesta, să ofere un singur element concret. Ei vorbesc despre nişte intenţii de aprobarea a unor ordonanţe care ar avea anumite consecinţe. Eu nu am văzut proiectul de ordonanţă, nu ştiu ei în ce măsură sunt capabili să definească care sunt intenţiile Guvernului. Eu ştiu că nu este vorba de a garanta imunitate pentru nimeni. Nu există în justiţie ideea de a accepta daune colaterale. 

Colegii noştri de la Parlamentul European au găsit o temă cu care să se laude în faţa publicului propriu: uite cum sunt ei vigilenţi şi acţionează în ceea ce priveşte independenta justiţiei în România. Guvernul nu intervine în funcţionarea justiţiei în România, Parlamentul nu intervine în funcţionarea justiţiei în România, în schimb, văd că primim de la Comisia Europeană, sau de la Parlamentul European, diverse mesaje şi îndemnuri prin care ni se spune: "Interveniţi voi în justiţie ca să îi fie ridicate măsurile de control judiciar aplicate doamnei Kovesi"", a spus Călin Popescu Tăriceanu la România Tv.

"Vor să ne-o impună pe Kovesi"

Preşedintele Senatului precizează că preferinţa pentru Laura Codruţa Kovesi în Parlamentul European se vrea impusă şi în România.

"Se pare că doamna Kovesi este preferata unora din Parlamentul European care vor să ne impună şi nouă această alegere. Consider că este o jignire până la urmă faţă de Uniunea Europeană ca viitorul procuror general european să fie un procuror din România care a fost sancţionat cel puţin în două rânduri prin decizii clare ale Curţii Constituţionale", a mai spus Tăriceanu.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25