EXCLUSIV  Screening pentru cancerul de colon. Dr. Răzvan Stavri, Sanador: La ce vârstă trebuie să mergi la medic

Sanador
Sanador

Dr. Răzvan Stavri, medic specialist Chirurgie Generală, Chirurgie Oncologică, de la Spitalul Clinic Sanador, a explicat de la ce vârstă ar trebui ca oamenii să meargă la medic pentru screeningul cancerului de colon.

Într-un interviu acordat DC News, dr. Răzvan Stavri, medic specialist Chirurgie Generală, Chirurgie Oncologică, de la Spitalul Clinic Sanador, a explicat de la ce vârstă ar trebui ca oamenii să se prezinte la medic pentru screeningul cancerului de colon. Medicul a subliniat faptul că un screening făcut la timp creşte şansele de a se depista eventualele probleme în fază incipientă, ceea ce duce şi la creşterea ratei de supravieţuire. 

Sanador

"Recomandările, cel puţin la nivel european, pentru screeningul cancerului de colon vizează atât bărbaţii, cât şi femeile, în mod egal. Nu există discriminare din acest punct de vedere. Ar trebui făcut screeningul colonoscopic la nivelul populaţiei începând de la vârsta de 50 de ani. În unele ţări s-a scăzut chiar la 45 de ani. Este ocazia cu care găsim leziuni precanceroase, momentul în care se pot depista cancere în fază incipientă şi la care modalităţile terapeutice sunt mult mai variate şi mult mai bune ca şi rată de supravieţuire şi ca prognostic", a explicat dr. Răzvan Stavri.

Detalii în video: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel