Urmărește emisiunea live


Şcoala online, efecte asupra copiilor. Câciu: Nimeni nu vorbeşte despre asta

"Nimeni nu face un studiu sau o analiză cu efectele școlii online asupra copiilor și studeților din punctul de vedere al impactului asupra vederii", atrage atenţia Adrian Câciu.

"Pe cale de consecință, nu se ia nici măsură rațională și corectă care să nu ne transforme într-o nație de miopi.Se acționeaza mecanic, pe stilul Dorel, heirupist, hai sa rezolvăm ceva acum cât de cât si vedem după aia.

După va fi mult mai costisitor dar, evident, oamenii fără viziune nu pot întelege. Ei sunt atât de limitați încât distrug totul in jur cu satisfacția sfertodoctilor care cred ca au realizat ceva dacă le este lor bine. Pentru cine nu stie, înainte de pandemie, statisticile și studiile clinice arătau că problemele de vedere apar la 1 din 4 copii, consecință a nutrititiei și expunerii la dispozitive digitale", apreciază economistul Câciu.

Cum vor arăta statisticile după?

"Depinde de cât ne întindem. Dacă calculam expunerea la sase luni, incidența tulburarilor de vedere si a miopiei creste la 2 din 4 copii.Dacă se depășește 1 an, incidența va fi de 2 din 3 copii.Și nouă ni se prezintă alternativa online ca un mare succes.

Câți dintre voi nu ați început sa purtați ochelari de când lucrati cu dispozitive digitale? Ei bine, gândiți-vă că la copii este mai drastică afectarea pentru că globul ocular și vederea sunt în continuă formare până la 18 ani si se stabilizează efectiv după 23 de ani. Think, people, think", a scris Adrian Câciu pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel