Schimbări majore la TV. Pe cine interzice CNA, prin lege

CNA ar urma să facă curățenie la TV. Urmează schimbări importante în legislație. Membrii CNA au propus, spre dezbatere publică mai multe modificări. 

Printre persoanele care nu vor mai apărea la TV se numără cele aflate în situații umilitoare, nici măcar dacă se încheie contract în acest sens, bătrânii și minorii. 

Radu Herjeu este cel care a inițiat mare parte din schimbări. El a precizat că sunt necesare modificări pentru că legea este veche și nu a ținut pasul cu schimbările editoriale, iar televiziunile se folosesc de tot felul de portițe prin care să se strecoare. Portițele constau în special în contracte cu persoanele respective, care fie sunt puse în situație umilitoare pentru rating, fie sunt expuse în urma unei drame. Acest acord este vizat de schimbarea pe care o propune Herjeu, care subliniază că nu poți da la televizor orice sub motivația că și-a dat acordul, facem ce vrem cu el. 

”De bătrâni nu-ți bați joc”

”Pentru că telespectatorul nu știe dacă ai acord sau nu, iar un minor nu percepe decât faptul că ți-ai bătut joc de un om și că asta e legitim pentru că s-a dat la televizor. S-a introdus acest lucru: nu ai voie să pui în persoană în situații degradante chiar dacă și-a dat acordul. S-a mai introdus ca acordul să fie semnat înainte de difuzarea emisiunii și să se scrie data și ora la care a fost încheiat acordul. Apropo de acord, orice referire peiorativă la adresa persoanelor în vârstă sau cu dizabilități precum și punerea acestora în situații ridicole ori umilitoare sunt interzise în cadrul programelor audiovizuale chiar dacă există acordul acestora. Ca să întărim clar: de bătrâni nu-ți bați joc", a explicat Herjeu, potrivit paginademedia.ro.

Prezența minorilor la televizor ar urma să fie interzisă: ”Ei nu au voie să-și dea cu părerea despre probleme intime de familie. Nu au voie să-și dea cu părerea despre situații dramatice din jurul lor. S-a considerat că nu au maturitatea necesară pentru a-și expune o opinie care să poată să influențeze”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel