EXCLUSIV  SCANDAL salarii demnitari. Borza răspunde acuzelor

parlamentari
parlamentari

Deputatul Remus Borza (ALDE) a discutat în exclusivitate pentru DC News despre controversa pe care a născut-o în media după ce a declarat că ”un demnitar nu poate trăi cu 1.000 de euro pe lună”.

Remuz Borza consideră că salariul unui demnitar ar trebui majorat. Acesta a subliniat în exclusivitate pentru DC News că el nu ”trăiește din îndemnizația” actuală, însă sunt alți parlamentari care o fac, iar demnitarii ar trebui să facă parte din ”vârful ierarhiei salarizării”. Deputatul ALDE este de părere că toată controversa din media a fost cauzată de ”populismul și ipocrizia în abordarea unor trusturi de presă”.

”Nu e vorba neapărat de salariile parlamentarilor, cu atât mai puțin de salariul lui Borza. Spre deosebire de alți colegi din Parlament eu nu m-am înghesuit să semnez condica la Parlament de la 23 de ani.

Eu am 45 de ani, muncesc de 25 de ani, în acești ani am muncit 14-16 ore, zi de zi, asta înseamnă și sâmbăta și duminica. Am un statut social, am un statut material, care îmi permite să fiu un parlamentar de lux. Eu chiar nu trăiesc din îndemnizația de 5.000 de lei, dar sunt colegi de ai mei care vin din mediul universitar, academic, medical, care chiar trăiesc din această sumă. Un demnitar nu poate să trăiască din 5.000 de lei. 

Sigur că e mult populism și multă ipocrizie în abordarea unor trusturi de presă, ale unor moguli, care au probleme cu legea. Dar, trebuie să acceptăm, într-o economie de piață, într-un stat civilizat, într-o democrație, că în vârful ierarhiei salarizării personalului bugetar, se află corpul demnitarilor.

Nu cred că un ministru poate fi mai prost plătit decât un șef de serviciu. Sau un senator sau deputat, să fie mai prost plătit decât fetele de la financiar sau resurse umane. La fel și pentru președinte și prim ministru. Vorbim de un număr de 1.000 de demnitari. Ce înseamnă efortul bugetar, la 1.000?”, a explicat Remus Borza în exclusivitate pentru DC News.

Declarația poate fi urmărită video la minutul 48:

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel