Scandal marijuana. Bădiță, după o intervenție la Antena 3: A identificat corect una dintre probleme

Florin Bădiță
Florin Bădiță

Florin Bădiță a comentat intervenția unei femei care a intrat, în direct, la Antena 3, în emisiunea lui Mihai Gâdea de duminică seară vizavi de consumul de marijuana.

Protestatarul se referă la faptul că, uneori, tinerii ajung să se învârtă în ”anturaje dubioase” și astfel devin prizonieri unor vicii.

”Ieri Antena 3 a dedicat o emisiune întreagă despre Marijuana. O doamna care a intrat în direct la Antena 3 a identificat corect una dintre probleme cu consumul de marijuana. Faptul că tinerii ajung să se învârtă în anturaje dubioase câteodată.

De ce întră în astfel de cercuri dubioase persoanele care consumă droguri ilicite?

Pentru că este ilegal să facă rost de ele, și atunci trebuie să între în cercuri dubioase că să găsească. Și unele persoane ajung să se îndepărteze de familie, de prieteni și ajung să petreacă mai mult timp în acele cercuri dubioase.

Nu consider util consumul de substanțe la tineri. De orice fel!

Realitatea arată totuși că ei sunt cei mai interesați de acest lucru, pentru că scandaluri cu familia, pentru că depresie, plictiseală, nevoie de aparteneța la un grup, curiozitate, etc.

Pentru ei probabil este mai cool să facă ceva ce nu au voie, este probabil o formă de rebeliune.

Nu știu câți adolescenți o să se ducă să vorbească cu consilierul de la școală sau o sa mearga la Agenția Natioana Antidrog, chiar dacă și ei identifica că au o problema, când se gândesc că dacă fac asta de fapt se auto-incriminează pentru că recunoasc că au făcut o faptă ilicită.

Și atunci stă ascuns și caută păreri doar în acele cercuri închise, în loc să caute ajutor de specialitate.

Dacă s-ar decriminaliza (prescriere a unor pedepse minime pentru ilegalități), atunci ar dispărea o parte din stigma, și persoanele care consumă ar putea să discute mai deschis despre asta, ar putea cauta ajutor mai ușor, iar problema ar putea să fie tratată că o problema de sănătate (public health issue), nu din perspectiva unui consumator care se ferește și nu discută cu familia, prieteni, autoritatiile din cauza fricii de repercusiuni.

Dispare și piață neagră, in valoare de zeci de milioane de euro, care alimentează alte activități ilicite. Dispar și șpăgile date parlamentarilor și altor persoane din sistem care asigura acoperire persoanelor care aduc aceste droguri în țară.

Dependența și abuzul de orice fel nu este un lucru util. Pentru că viața lor ajunge să se învârtă în jurul unui singur lucru: Cum și când mai fac acel lucru.

Am cunoscut persoane care au învățat, unele mai ușor, alții au învățat după ce au trăit-o pe pielea lor, cum să găsească un echilibru. Varianta ideala este sa renunti de tot.

Dacă îți place să bei și totuși vrei să găsesti un echilibru, în loc să bei în fiecare zi, poți să ajungi să faci o beție o dată pe săptămâna. Sau poate mai bei în fiecare zi, dar nu mai bei 10 beri într-o zi, până pici în șanț. Bei o bere, 2 și apoi te oprești din băut pentru ziua aia. Poate bei doar în weekend.

Poate îți schimbi anturajul, pentru că el este o mare parte din problema! Dacă ai mulți prieteni care beau mult, o să îți fie greu să nu bei așa de mult.

Pentru că este un fel de concurs între ei, se incurajeaza intre ei care bea mai mult, care își distruge ficatul mai rapid”, a fost mesajul lui Florin Bădiță.

VEZI ȘI: EXCLUSIV Dide, test toxicologic după "episodul marijuana". Rezultat la Regina Maria



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel