Scandal la Hunedoara. Godină, despre ”retragerea polițiștilor”: Scriu acum din pat, fără pietre pe la urechi

Marian Godină a vorbit despre cazul de la Hunedoara. 

Zeci de persoane au înjurat, sâmbătă după-amiaza, poliţiştii din oraşul Hunedoara. Angajaţii Ministerului de Interne (MAI) au oprit un biciclist pentru a verifica dacă respectă măsurile restricţionării circulaţiei și mai mulți localnici au început să agreseze verbal oamenii legii.

Despre cazul de la Hunedoara, Marian Godină a făcut o serie de precizări pe contul său de Facebook: „Pornind de la imaginea praf a Poliției, imagine tristă și nedreaptă față de majoritatea polițiștilor care muncesc dedicați, vizionarea imaginilor de la Hunedoara a declanșat valuri de comentarii și revoltă. Probabil că aceiași care se revoltau când vedeau o persoană încătușată și reclamau abuz la orice gest al unui polițist care folosea forța.

Revenind la ce s-a întâmplat la Hunedoara, m-am uitat și eu la imagini, au apărut mai multe din mai multe unghiuri.


Înțeleg pe deplin supărarea unora dezamăgiți de polițiștii în retragere. Natura umană ne face să ne fi dorit ca acei polițiști să riposteze și să încătușeze toate persoanele recalcitrante de acolo și să-i vedem drept lași văzându-i cum au plecat.

Rațiunea însă trebuie să preia controlul asupra emoțiilor și adrenalinei.

Nu am reușit să număr câte persoane erau acolo, dar în mod cert numărul lor îl depășea cu mult pe cel al polițiștilor. Acele persoane aruncau cu pietre. Era acolo o adevărată ploaie cu pietre.

Polițiștii aceia erau în pantaloni de stofă, pantofi și cămăși. Serios că n-am învățat nicăieri cum te poti apăra de o ploaie de pietre astfel echipat.

Se întrebau unii de ce nu au folosit armele. Deși mult blamat, pistolul calibru 7.65 mm, poreclit Carpați, nu e nici pistol cu apă și nici nu trage cu gaz. Să tragi cu o armă de foc asupra unei mulțimi înseamnă să fii inapt psihologic.

Deși urâtă la vedere, consider că retragerea polițiștilor a fost cea mai înțeleaptă decizie a lor. Eu știu că vor comenta mulți Rambo pe aici care ar fi coborât, ar fi facut, ar fi dres, ar fi prins pietrele în dinți si le-ar fi scuipat înapoi spre mulțimea furioasă. Mai știu că nu le vâjâie pietrele pe la urechi când scriu comentariile.

Revenind la situație, retragerea și solicitarea echipei de la Serviciul Pentru Acțiuni Speciale au fost cele mai înțelepte decizii.

Aaa...dacă vedeam în imagini o dubă SAS retrăgându-se de acolo, mi s-ar fi făcut jenă. Doar că asta nu veți vedea.

V-ați întrebat vreodată de ce or exista mascații? Păi dacă polițiștii ăia în cămăși ar fi rezolvat speța, mă întreb pentru ce ar mai exista mascații.”

Ca deznodământ, polițiștii s-au retras, nu aș putea spune că tactic, mai degrabă haotic, dar după cum spuneam, eu scriu acum din pat, fără pietre pe la urechi.

Câteva mașini au fost avariate, niciun politist rănit, nicio persoană rănită.

Ulterior au intervenit mascații, iar persoanele recalcitrante au fost ridicate și duse la Poliție.

Ce ar fi ieșit oare dacă primii polițiști rămâneau acolo? Cum ar fi arătat in polițist cu fața spartă de vreun bolovan? Sau, și mai grav, vreun cetățean cu capul crăpat de vreun glonț rătăcit? Absolut nimic bun nu putea ieși de acolo dacă politiștii nu plecau.

Ce-ar mai fi fost prin presă, cum s-ar mai fi vorbit de proștii de milițieni care au agravat o situație pe care o puteau rezolva mult mai simplu. Adică exact cum au făcut. Zero răniți.

Vă rog să rețineți că textul de mai sus reprezintă strict părerea mea, sunt convins că am chiar și colegi care văd lucrurile altfel”, a conchis Godină pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel