Scăderea tensiunii arteriale. Află cum poți scăpa de hipertensiune în mod natural

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Scăderea tensiunii arteriale fără medicamente este posibilă! Află, în rândurile care urmează, cum poți scăpa de hipertensiune în mod natural.

 

Hipertensiunea arterială reprezintă o „boală tăcută”, care nu are simptome specifice. Aceasta se manifestă prin creșteri bruște și importante ale tensiunii arteriale, caracterizate prin cefalee, amețeli, zgomote în urechi, tulburări de vedere, senzație de greață și stare generală de rău. Dacă nu își controlează tensiunea periodic, multe persoane suferă de tensiune mare de mulți ani, chiar fără să fie în cunoștință de cauză. În cazul în care nu este diagnosticată la timp, hipertensiunea poate afecta inima, vasele cerebrale, dar și rinichii.

Scăderea tensiunii arteriale fără medicamente: Sfaturi pentru o viață sănătoasă

Descoperită încă din faza incipientă, hipertensiunea poate fi combătută prin metode simple, care nu necesită tratament medicamentos. Plimbarea, respirația lentă, meditația, alimentele bogate în potasiu, ciocolata neagră, coenzima Q10, dar și altele asemănătoare constituie elemente importante, de care trebuie să ții cont, atunci când vrei să îți scazi tensiunea arterială în mod natural.

Plimbarea în aer liber

Specialiștii sunt de părere că plimbarea în aer liber constituie o metodă eficientă de a scăpa de hipertensiune. S-a demonstrat, chiar, că persoanele care se confruntă cu tensiune mare, dar care merg pe jos într-un ritm alert, reușesc să își scadă presiunea sanguină sistolică cu aproximativ 6 mmgh, iar pe cea diastolică cu până la 8 mmhg.

De aceea, pentru o viață sănătoasă, se recomandă efectuarea unor exerciții cardio pentru cel puțin 30 de minute în fiecare zi.

Respirația lentă și meditația

Respirația lentă și meditația ajută la scăderea nivelului hormonilor de stres, care se află în strânsă legătură cu tensiunea arterială. Astfel de exerciții se realizează dimineața și seara, iar durata lor este de cinci minute. Tot ce trebuie să faci este să inspiri adânc, până când abdomenul se umple cu aer, după care să expiri. Scapă, în acest mod, de toată tensiunea acumulată pe parcursul zilei.

Alimentele bogate în potasiu

Bogate în potasiu sunt roșiile, portocalele, bananele, cartofii, mazărea, fasolea, pepenele galben și fructele uscate (prune, caise, stafide etc.). Acestea ajută la scăderea tensiunii arteriale, doar dacă valorile potasiului ating 2000-4000 mg pe zi.

Ciocolata neagră

Ciocolata neagră este excelentă, atunci când te confrunți cu hipertensiune arterială. Aceasta este o sursă extraordinară de flavonoli, care ajută ca vasele de sânge să fie elastice. Pentru a fi eficientă, este necesar să consumi 15 grame de ciocolată neagră în fiecare zi. Atenție, însă! Ciocolata trebuie să aibă un conținut de cel puțin 70% de cacao.

Coenzima Q10

Potrivit unor studii, suplimentele care conțin coenzima Q10 reduc tensiunea sanguină sistolică cu până la 17 mmhg, iar tensiunea diastolică cu până la 10 mmhg. Coenzima Q10 este un antioxidant puternic, care produce energie și dilată vasele de sânge. Înainte de utilizare, se recomandă să solicițio sfatul unui medic.

Ceaiuri din plante medicinale

Pentru a scăpa de hipertensiune, este suficient să bei ceaiuri din plante medicinale zilnic. Cele mai bune sunt: păducel, hibiscus, coacăz-negru, valeriană, creasta-cocoșului sau soc.

Pentru scăderea tensiunii arteriale fără medicamente, ideale sunt și unele băuturi alcoolice, dar și unele alimente, scrie BZI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel