"Sărutul" lui Brâncuşi, licitat la New York. Vezi prețul

Una dintre cele mai cunoscute lucrări ale lui Constantin Brâncuşi, "Sărutul", va fi scoasă, marţi, la o licitaţie în New York. Preţul de pornire fixat de casa de licitaţii Christie's este de 5 milioane de dolari.

Lucrarea, realizată în gips, este una dintre cele şase variante ale sculpturii pe care artistul le-a perfecţionat de-a lungul carierei sale, informează România TV.

Ea înfăţişează doi îndrăgostiţi îmbrăţişaţi şi uniţi prin sărut. Aceasta este a doua lucrare a artistului român scoasă la vânzare de casa de licitaţii Christie's la New York în ultimii doi ani.

În 2012, "Muza" a fost cumpărată cu 12,4 milioane de dolari de un colecţionar privat.

Sărutul lui Brancusi poate fi considerat o replică la Sărutul lui Rodin. Opera aduce o nouă dimensiune a conceptului de sculptură. Opera sculptată într-o manieră aparent primitivă este a doua lucrare la care Brâncuși folosește tehnica tăierii directe.

Despre această operă, Brâncuși spunea că "a vrut de fapt să facă un lucru care să pomenească nu despre o singură pereche, dar despre toate perechile de oameni ce s-au iubit și s-au perindat pe pământ, înainte de a-l fi părăsit". "Pentru că fiecare lucrare a mea este generată de un asemenea simțământ lăuntric... Sărutul a reprezentat drumul spre Damasc, izbutind pentru întâia oară să exprime esențialul", adăuga artistul.

Citește și: Osemintele lui Constantin Brâncuşi vor fi repatriate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel