Sandviș francez, ”croque monsieur”. Rețeta originală, rapidă și delicioasă

Sursa Foto YouTube Tating Table
Sursa Foto YouTube Tating Table

Croque monsieur este un sandviș delicios tipic bucătăriei franceze  facut din mai multe straturi de pâine, șuncă, brânză și sos bechamel. Pe scurt, este o delicatesă unică care a apărut în meniurile cafenelelor franceze la începutul anilor 1900.

La fel ca orice rețetă tradițională, există diferite variante. Ceea ce vă ofer astăzi este rețeta originală Croque monsieur, cea mai îndrăgită versiune clasică. Este o preparare rapidă și super ușoară și vă va lua doar 15 minute ! Secretul pentru un rezultat perfect este să folosești pâine special pregătită pentru sandvișuri, scrie Tavola e Gusti.

Cantitate pentru 4 bucați: 8 felii de pâine, 8 felii de șuncă nu prea subțire, 250 g brânză gruyere (se găsește în cam toate supermarketurile alimentare din România), 1 doză de Bechamel și unt.

Cum se face croque monsieur

În primul rând, pregătiți bechamelul. Apoi ungeți 4 felii de pâine cu câte 2 linguri de bechamel pe fiecare felie. Apoi adăugați una sau două felii de șuncă și peste aceasta adăugați multă brânză gruyere rasă (pe fiecare felie). La final, acoperiți cu celelalte 4 felii de pancarrè unse anterior cu puțin unt. La final întindeți pe suprafața fiecărui sandviș un strop de unt, 1–2 linguri de bechamel și radeți din nou și mai mult gruyère, astfel încât sandvișurile să fie bine acoperite cu brânză. Transferați apoi pe o tavă tapetata anterior cu hartie de copt și coaceți la cuptor la 200° timp de 15 minute. Dacă cuptorul  este prevăzut cu grătar, îl puteți activa în ultimele minute pentru ca sandvișurile să capete o culoare rumenită și să devină puțin crocante.

Bucurați-vă de sandvișurile croque monsieur atunci când sunt calde. Poftă bună!

Citește și:

Chiftele din carne de curcan în stil thailandez: o rețetă neobișnuită

Fileul de curcan poate fi preparat la copt sau puteți face carne tocată din el. Carnea de curcan, asezonată cu condimente și suplimentată cu ingrediente speciale, poate fi folosită pentru a face chiftele delicioase și neobișnuite în stil thailandez. 

Ingrediente:

curcan tocat - 500 grame,

ghimbir ras - 1 linguriță,

usturoi - 3 căței,

coriandru - o legătură,

ulei de măsline - 2 linguri,

zahăr - 1 linguriță,

sos de soia - 1 lingură,

pesmet - jumătate de pahar,

ou - 1 bucată,

orez - 2 pahare,

salată verde - 1 bucată, 

castraveți - 1 bucată,

ardei iute - 2 bucăți,

zahăr brun  - 1 lingură,

lămâie - 1 bucată.

 Prepararea 

Tocați usturoiul, ghimbirul, coriandrul, ardeii iuți. Spălați și uscați frunzele de salată verde. Gătiți orezul într-un vas de orez folosind 2,5 căni de apă pentru 2 căni de orez. Stoarceți lămâia. Bateți ușor oul.

Combinați carnea de curcan cu usturoiul, ghimbirul, coriandrul, zahărul, sos de soia și pesmetul. Adăugați oul bătut și amestecați ușor pentru a combina toate ingredientele. Dacă amestecul pare lichid, mai adăugați pesmet, astfel încât amestecul să se lipească, dar să nu fie nici prea uscat.

Din amestecul pregătit, modelați chiftele de aproximativ 4 cm diametru. Se încălzește o tigaie mare și se adaugă uleiul de măsline. Prăjiți chiftelele pe toate părțile.... mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel