Chiftele din carne de curcan în stil thailandez: o rețetă neobișnuită

Chiftele din carne de curcan în stil thailandez, o rețetă neobișnuită. Sursa - pixabay.com
Chiftele din carne de curcan în stil thailandez, o rețetă neobișnuită. Sursa - pixabay.com

Există mai multe rețete pentru prepararea cărnii de curcan, care merită cunoscute, deoarece această carne este foarte sănătoasă, dietetică, bogată în fier și vitamine.

Fileul de curcan poate fi preparat la copt sau puteți face carne tocată din el. Carnea de curcan, asezonată cu condimente și suplimentată cu ingrediente speciale, poate fi folosită pentru a face chiftele delicioase și neobișnuite în stil thailandez. 

Ingrediente:

curcan tocat - 500 grame,

ghimbir ras - 1 linguriță,

usturoi - 3 căței,

coriandru - o legătură,

ulei de măsline - 2 linguri,

zahăr - 1 linguriță,

sos de soia - 1 lingură,

pesmet - jumătate de pahar,

ou - 1 bucată,

orez - 2 pahare,

salată verde - 1 bucată, 

castraveți - 1 bucată,

ardei iute - 2 bucăți,

zahăr brun  - 1 lingură,

lămâie - 1 bucată.

 

Prepararea 

Tocați usturoiul, ghimbirul, coriandrul, ardeii iuți. Spălați și uscați frunzele de salată verde. Gătiți orezul într-un vas de orez folosind 2,5 căni de apă pentru 2 căni de orez. Stoarceți lămâia. Bateți ușor oul.

Combinați carnea de curcan cu usturoiul, ghimbirul, coriandrul, zahărul, sos de soia și pesmetul. Adăugați oul bătut și amestecați ușor pentru a combina toate ingredientele. Dacă amestecul pare lichid, mai adăugați pesmet, astfel încât amestecul să se lipească, dar să nu fie nici prea uscat.

Biscuiți fără făină, preparați din două ingrediente. O porție are doar 60 de calorii

Din amestecul pregătit, modelați chiftele de aproximativ 4 cm diametru. Se încălzește o tigaie mare și se adaugă uleiul de măsline. Prăjiți chiftelele pe toate părțile. 

Ulterior, se toarnă aproximativ 1/4 cană de apă în tigaie, se acoperă chiftelele cu un capac și se lasă să se aburească timp de 4-5 minute până când sunt fierte. Tigaia se ia de pe foc, se acoperă cu un capa, pentru a menține chiftelele calde.

Pregătiți sosul. Într-o cratiță mică, pusă pe foc mediu, adăugați zahărul brun, sosul de soia și feliile de lămâie. Amestecul se aduce la fierbere, amestecând până se dizolvă zahărul. Adăugați ardeii iuți și mai lăsați oala pe foc câteva minute.  

Tăiați castravetele. Serviți chiftele pe frunze de salată cu orez și castraveți. Stropiți chiftele cu sos sau serviți-le separat. Poftă bună!

 

Luați cel mai ieftin pește și înfășurați-l în lipii: va fi mai gustos decât în restaurante 

Această rețetă promite că orice pește pe care îl veți găti, chiar și cel mai ieftin, va fi suculent, gustos și parfumat. Pregătiți două tăvi deodată, deoarece familia va mânca totul de pe masă.

Ingrediente:

orice pește - 1 kg,

lipii - 10 bucăți,

roșii - 2 bucăți, 

ceapă - 1 bucată,

ou - 2 bucăți,

smântână - 350 grame, 

muștar - 1 linguriță,

semințe de muștar - 1 linguriță,;

o legătură de pătrunjel,

70-80 grame de brânză tare;

sare după gust.

 

Prepararea

Peștele se curăță și se taie bucăți. Se face un sos din 2 ouă, 250 grame de smântână, o legătură de pătrunjel, muștar, semințele de muștar, sare și ceapa tocată mărunt.

Puneți câte două felii de roșii pe fiecare lipie. Înmuiați peștele în sos și  puneți-l peste feliile de roșii. Adăugați încă o linguriță de sos deasupra. Înfășurați peștele în lipie. Repetați procedura cu toate feliile de lipie și bucățile de pește.

Supă picantă de pui cu lămâie și ghimbir: o rețetă neobișnuită

Brânză tare se dă prin răzătoare și se amestecă cu 100 de grame de smântâna.Transferați toate plicurile cu pește pe o tavă de copt și acoperiți-le cu sosul de smântână și brânză. Tava se dă în cuptorul încălzit la 200 de grade, pentru 20-25 de minute.

Peștele este incredibil de suculent, apetisant și aromat! Încercați o singură dată și această rețetă va rămâne în meniul familiei tale pentru multă vreme!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel