Sancțiuni Iran. Anunțul președintelui Hassan Rouhani privind o întâlnire cu Donald Trump

Hasan Rouhani
Hasan Rouhani

Președintele Iranului Hassan Rouhani a declarat marți că va lua în considerare o întâlnire „la orice nivel” pentru a afla ce doreşte administrația Trump printr-un acord nuclear - dar nu înainte de ridicarea sancțiunilor împotriva țării sale, potrivit Associated Press. 

Prezent la Adunarea Generală ONU, Hassan Rouhani a reiterat că nici măcar nu va lua în considerare o întâlnire cu președintele Donald Trump, atâta timp cât sancțiunile extrem de dure impuse începând din 2018 ca urmare a retragerii lui Trump din Acordul nuclear din 2015, vor fi în vigoare. Rouhani a vorbit cu un grup mic de repurteri americani, cu puțin timp înainte ca Trump să ia cuvântul în Adunarea Generală a ONU, unde președintele american a explodat acuzând Iranul că este „însetat de sânge” și cu o agresivitate în creștere.

Rouhani a declarat că a discutat cu președintele francez, Emmanuel Macron, telefonic - și în persoană, luni, la New York, la marginea reuniunii ONU. Macron încearcă să intermedieze o întâlnire Trump-Rouhani. Rouhani a respins orice progres diplomatic cu comentariile sale conform cărora Iranul nu va negocia atâta timp cât sancțiunile vor fi în vigoare. Dar, el a adăugat: „Nimeni nu știe ce va face America mâine”, conform Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel