Salată Malaga, rețeta. Mixul sățios de cartofi, pește, ouă...

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Alesia Kozik)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Alesia Kozik)

Salata Malaga poate reprezenta o masă excelentă. Iată cum se prepară rețeta...

Ingrediente

- 2 cartofi
- 1 portocală
- 2 ouă
- 1 fir de ceapă verde
- 150 g cod
- o mână de măsline negre
- ulei de măsline
- oțet
- sare
- chives (cepșoară) - opțional

Cum se prepară 

Cartofii se fierb în coajă. Se scot și se lasă la răcit. Se curăță de coajă. Ouăle se fierb 10 minute. Se curăță de coajă și se dau deoparte.  Codul se gătește după preferințe. Poate fi fiert sau prăjit. Cartofii se taie în bucăți potrivite, potrivit retete.unica.ro. Ouăle se taie în sferturi.

Într-un castron se adaugă cartofii și ouăle. Se taie ceapa verde felii și se adaugă și ea în castron. Portocala se decojește. Se îndepărtează pielița albă. Pulpe se taie în bucăți mici și se adaugă în castron, peste cartofi. Se adaugă în salată și măslinele negre. Codul se dezosează, se taie bucăți mari și se adaugă în salată.

Separat se pregătește un dressing amestecând ulei de măsline, oțet și sare într-un castron mic. Dressingul se adaugă peste salată și se amestecă. Salata se servește cu chives tocat și piper proaspăt râșnit.

Bonus: English Breakfast. Rețeta faimoasă de mic dejun englezesc

Ingrediente

6 felii de bacon

3-5 ciuperci

1 roșie mare

1 ceapă mică

250 g fasole fiartă

2 ouă

4 felii de pâine

unt

ulei

verdeață (ceapă verde si mărar)

sare, piper, oregano

praf de usturoi

1 frunză de dafin

Cum se prepară

Facem câteva tăieturi mici pe două părți ale cârnăciorilor. Tăiem ciupercile felii sau jumătăți. Tăiem două felii de roșie, iar restul legumei o tăiem cubulețe. Tăiem ceapa și verdețurile. Prăjim fără ulei baconul, pe ambele părți, până devine auriu, porivit retetesivedete.ro.

Prăjim pe rând cârnăciorii, apoi, pe ambele părți roșiile rondele cu sare și oregano, ciupercile cu puțină sare, dar fără a le amesteca. Separat călim ceapa tăiată până se rumenește ușor, apoi adăugăm roșiile cubulețe și peste un minut adăugăm fasolea, sare și piper după gust și o frunză de dafin. Amestecăm și lăsăm sub capac pentru circa 5 minute.

Puteți prăji ouăle, așa încât gălbenușul să rămână moale. Într-o ceașcă mai mare, umplută pe jumătate cu apă, puneți puțină sare și spargeți un ou. Dați la cuptorul cu microunde pentru 1 minut (în funcție de puterea aparatului veți avea nevoie de plus-minus 20 de secunde). Scoateți atent oul din apă și așezați-l pe un prosop din hârtie.

Pâinea o puteți prăji în tigaie cu unt sau în toaster, apoi ungeți, încă fierbinte, cu unt și decorați cu mărar. E timpul să aranjați preparatele pe platou și să-l serviți celor dragi cu o ceașcă cu ceai (cu lapte – așa cum îl beau englezii) sau, de ce nu, cu un pahar de bere.

Citește și:

Cel mai sănătos mic dejun. Alimentul pe care trebuie să-l consumi dimineața pentru a nu te îngrășa

Nutriţionistul Michael Mosley recomandă ouă la micul dejun pentru a ne menţine silueta, indicând, de asemenea, cele mai utile şi cele mai dăunătoare mese de dimineaţă pentru un corp zvelt.

Acesta consideră că obiceiul de a începe ziua cu ouă este cheia pentru pierderea în greutate. Mai mult decât atât, ouăle pot fi preparate în orice fel. Specialistul a explicat beneficiile ouălor printr-un conţinut ridicat de proteine, vitamina B şi seleniu şi a dat asigurări că produsul nu creşte nivelul de colesterol din sânge, scrie Rador. Citește mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel