S-a întâmplat astăzi - 29 aprilie. SUA își retrag aproape toate forțele din Arabia Saudită după războiul din Irak

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Iată câteva dintre evenimentele majore care au avut loc pe 29 aprilie:

1945 - Au fost semnați termenii de predare a armatelor germane din Italia; Veneția și Mestre au fost capturate de Aliați; la Berlin,  H*tler s-a căsătorit cu Eva Braun, dar și-a făcut și testamentul în care l-a numit pe amiralul Karl Doenitz succesorul său. Forțele americane au eliberat lagărul de concentrare Dachau din sudul Germaniei.

1972 - În Burundi, regele depus Ntare V a fost ucis într-un puci eșuat.

1980 - Sir Alfred Hitchcock, regizorul de film născut în Marea Britanie, cel mai bine cunoscut pentru thrillerele sale de suspans, în special "Psycho", a murit.

2000 - Pham Van Dong, care a servit ca prim-ministru la Hanoi timp de mai mult de trei decenii până în 1987, a murit. Un intelectual, Dong era considerat apropiat de liderul revoluționar târziu al Vietnamului, Ho Chi Minh.

2002 - Prim-ministrul japonez Junichiro Koizumi a fost întâmpinat de copiii de școală din Timorul de Est în timp ce devenea primul șef de stat care vizita noul stat.

2003 - Statele Unite au declarat că își încheie operațiunile militare din Arabia Saudită și își retrag aproape toate forțele din regat după războiul din Irak.

2005 - Liderul opoziției taiwaneze, Lien Chan, s-a întâlnit cu președintele chinez Hu Jintao la Beijing și a pus capăt deceniilor de ostilitate între Partidul Comunist Chinez și dușmanul său din războiul civil, Kuomintang-ul.

2006 - Președinții Boliviei, Cubei și Venezuelei semnează "Tratatul Comercial al Popoarelor" pentru a contracara acordurile de liber schimb pe care Washingtonul le caută cu națiunile din America Latină.

2006 - John Kenneth Galbraith, economist american, autor cu vânzări bune și fost consilier prezidențial, a murit la vârsta de 97 de ani.

2007 - Până la 1 milion de protestatari laici s-au adunat în Istanbul, acuzând guvernul turc și partidul AK aflat la putere că intenționează să creeze un stat islamist,cerându-i să-și retragă candidatul la președinție.

2013 - Prim-ministrul japonez Shinzo Abe a avut discuții cu președintele rus Vladimir Putin în prima întâlnire la nivel înalt dintre Rusia și Japonia într-o decadă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel