Rușii, interesați de cât de cald va fi în Europa în luna noiembrie. Semnul că șantajul lui Putin cu gazul eșuează

Rușii, interesați de cât de cald va fi în Europa în luna noimbrie. Semnul că șantajul cu gazul al lui Putin eșuează / Foto: Pixabay, de giani
Rușii, interesați de cât de cald va fi în Europa în luna noimbrie. Semnul că șantajul cu gazul al lui Putin eșuează / Foto: Pixabay, de giani

Mai nou, presa din Rusia relatează și despre cum va fi vremea în Europa.

Speranțele lui Vladimir Putin erau ca europenii să aibă parte de o toamnă friguroasă, fiind astfel nevoiți să dea drumul la căldură mult mai devreme în acest sezon rece. Totul, pentru a-și putea continua șantajul cu gazul. Dar se pare că vremea îl sabotează. În plus, mai nou, presa din Rusia se pare că este interesată de prognoza meteo din Europa, în ultima vreme apărând mai multe articole pe acest subiect. Într-unul recent, Interfax scrie că meteorologii prevăd un noiembrie cald în Europa, care, pe fondul crizei energetice din regiune, va reduce consumul de energie. 

"În ceea ce privește cererea de energie, un început cald al lunii noiembrie va fi un semn favorabil – în ceea ce privește starea actuală a energiei globale. Cu toate acestea, posibilitatea unei vremi reci episodice și o iarnă rece în 2022-2023 în general, nu poate fi exclusă", a spus meteorologul Maxar Technologies LLC Matthew Dross, scrie sursa citată, citând Bloomberg.

Temperaturi peste normal sunt așteptate la începutul lunii noiembrie, urmate de vreme blândă pentru restul lunii, a spus el. Totodată, meteorologul a explicat că toamna acestui an în Europa este neobișnuit de caldă, mai scrie sursa citată. Acest lucru a ajutat la conservarea gazului în instalațiile de stocare, care sunt acum pline cu aproximativ 95% în regiune.

Cum va fi iarna



Meteorologii din Franța și Germania se așteaptă, de asemenea, la o vreme mai caldă decât de obicei. Alți meteorologi prevăd o revenire în a doua jumătate a lunii noiembrie a temperaturilor la media pentru această perioadă a anului. Totodată, Serviciul Meteorologic Britanic constată o creștere a șanselor ca iarna care vine să fie mai rece decât de obicei.

La rândul său, Bloomberg explică că un posibil noiembrie cald în regiune nu va rezolva problemele energetice ale Europei, ci va întârzia începerea sezonului de încălzire și va da o pauză politicienilor. În același timp, specialiștii de la serviciul UE de control al schimbărilor climatice "Copernicus" prevăd înghețuri severe în iarna care vine, subliniază presa rusă.

Vremea noiembrie 2022, cu temperaturi de vară. Mateescu (ANM) anunță 25 de grade. Prognoza meteo

România se bucură de temperaturi de vară la început de noiembrie. 

”Ultima lună din această toamnă, luna noiembrie, va debuta cu temperaturi specifice și chiar peste cele specifice unei zile de vară, respectiv 25 de grade, în special în sudul și sud-vestul țării” a anunțat Elena Mateescu, directorul ANM, în interviul acordat DCNews. ”Trebuie să menționăm că această săptămână va fi caracterizată de temperaturi în medie peste ceea ce va fi normal și abaterile termice, în medie, pentru 31 octombrie - 7 noiembrie, sunt mai mari cu 4,5 - 5 grade, mai ales în partea de sud, sud-est și est a țării” a întărit directorul ANM. În urmă cu o zi, în nordul Moldovei, la Botoșani, au fost înregistrate 24 de grade, temperaturi deosebit de ridicate față de normalul perioadei.

Elena Mateescu a mai spus că ”deocamdată rămânem pe un fond de vreme caldă cel puțin până la jumătatea lunii noiembrie, pentru că și a doua săptămână din noiembrie, 7 - 14 noiembrie, rămâne pe un semnal în care temperaturile să fie unele peste normal”. De asemenea, conform acesteia, va continua și deficitul de precipitații. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel