Rusia susţine că SUA nu au luat în considerare cerinţele sale de securitate

Rusia susţine că SUA nu au luat în considerare cerinţele sale de securitate
Rusia susţine că SUA nu au luat în considerare cerinţele sale de securitate

Kremlinul a transmis joi că Washingtonul nu a luat în considerare cerinţele sale de securitate, la o zi după răspunsul SUA la solicitările Rusiei, aflate în centrul crizei dintre Moscova şi Occident în legătură cu Ucraina şi cu NATO, relatează AFP. 

'Nu putem spune că punctele noastre de vedere au fost luat în considerare sau că există o dorinţă ca îngrijorările noastre să fie luate în considerare', a declarat joi presei purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. El a adăugat că Moscova 'nu se va grăbi' să răspundă pentru moment.

'Nu vom întârzia cu reacţia (...), dar să nu vă aşteptaţi ca ea să vină acum', a explicat Peskov. La rândul său, şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov a transmis tot joi că SUA nu au oferit un răspuns pozitiv la 'principala' revendicare a Rusiei, şi anume oprirea extinderii NATO, în special spre Ucraina.

'Nu există un răspuns pozitiv la chestiunea principală'

'Nu există un răspuns pozitiv la chestiunea principală' în documentele primite de Moscova din partea Washingtonului, a spus ministrul de externe rus, citat într-un comunicat de presă.

El a adăugat totuşi că 'există o reacţie care ne permite să sperăm la începerea unei discuţii serioase despre chestiuni secundare'. SUA şi NATO au respins miercuri cerinţele cheie ale Moscovei, cum ar fi oprirea extinderii Alianţei Nord-Atlantice şi o revenire la desfăşurările sale militare la frontierele din 1997, dând asigurări în acelaşi timp că vor să discute serios cu Rusia despre temerile sale privind securitatea, conform Agerpres.

Citește și Separatiştii ucraineni cer Moscovei să le livreze arme moderne

Principalul reprezentant al separatiştilor proruşi din estul Ucrainei, Denis Puşilin, a cerut joi ca Moscova să furnizeze arme pentru a face faţă forţelor Kievului, în plină criză ruso-occidentală ce ameninţă să agraveze acest conflict, relatează France Presse. 

'Trebuie să ne confruntăm cu Bayraktar', a spus Denis Puşilin, şeful bastionului rebel Doneţk, referindu-se la dronele de fabricaţie turcă livrate anul trecut forţelor ucrainene în ciuda protestelor puternice din partea Rusiei.

'Puncte slabe' în armamentul separatiştilor

El a menţionat, citat de agenţia de presă Ria Novosti, 'puncte slabe' în armamentul separatiştilor, în timp ce mai multe ţări occidentale, dintre care Marea Britanie şi Statele Unite, au livrat arme şi muniţii în ultimele zile Kievului.

'Facem munca necesară pentru a identifica tipul de arme lipsă, dar mai ales ne preocupă armele de înaltă tehnologie, inclusiv Bayraktar', a indicat el miercuri seară la televiziunea rusă.

Partidul la putere în Rusia a cerut miercuri Kremlinului să livreze arme separatiştilor. Citește continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel