Kovesi-revocare. CCR, măsură. Chirieac: Iohannis nu va face acest lucru

Referendum. CCR: Modificările aduse legii, constituţionale
Referendum. CCR: Modificările aduse legii, constituţionale

Surse din cadrul Curții Constituționale a României au declarat pentru România TV că în comunicatul oficial există și măsura pentru rezolvarea conflictului existent între Președinție și Guvern. Iohannis ar fi nevoit să semneze cererea de revocare a șefei DNA.

Curtea Constituțională a constatat, conform Românian TV, că președintele Klaus Iohannis nu avea voie să refuze să semneze cererea de revocare din funcție a Laurei Codruța Kovesi formulată la cererea ministrului Jusției. Deși CCR ar fi stabilit că președintele este obligat să semneze documentul, analistul Bogdan Chirieac susține că nu se va întâmpla acest lucru.

"Onorabila Curte Constituțională a României îi cere președintelui revocarea doamnei Kovesi. Asta am înțeles până acum. Din acest moment, practic președintele este obligat să semneze revocarea. Acum intrăm în zona politică. Din punct de vedere politic, Iohannis nu va face acest lucru pentru că nu există sancțiune împotriva sa. Singura sancțiune posibilă va fi suspendarea. După cum am văzut, PSD nu va cădea în această capcană. Practic domnul Iohannis are nevoie de o suspendare pentru a prinde turul II al alegerilor prezidențiale de anul viitor. Din ceea ce avem în acest moment, politic, domnul Iohannis va fi de partea #rezist, nu revocă și nici ambasadele nu o să-l certe pentru chestiunea asta" a declarat Bogdan Chirieac la România Tv.

Apar probleme juridice

Analistul Bogdan Chirieac atrage atenția asupra faptului că, în cazul în care Laura Codruța Kovesi nu va fi revocată, va exista o problemă reală cu toate actele semnate de acum înainte de șefa DNA.

"Dar din punct de vedere juridic, toate actele pe care le-ar mai semna doamna procuror șef nu ar mai fi legale. Asta înseamnă că dacă un rechizitoriu ajunge la judecătorul de cameră preliminară, el va constata că este semnat de un procuror șef, care în conformitate cu decizia Curții Constituționale, nu mai există", a mai spus Bogdan Chirieac.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel