România, gazdă a Inițiativei pentru dezvoltarea digitală în spațiul universitar francofon

La inițiativa României, prin Ministerul Educației Naționale, cu sprijinul Organizației Internaționale a Francofoniei (OIF) și al Agenției Universitare a Francofoniei (AUF), va avea loc la București, în perioada 18 - 21 iunie 2019, a patra ediție a "Iniţiativei pentru dezvoltarea digitală în spaţiul universitar francofon (IDNEUF 4)". 

Inițiativa cuprinde trei mari evenimente: 18-19 iunie 2019 - Prima ediție a Forumului digital din spatiul universitar francofon, care va avea loc la Universitatea de Științe Agronomice și de Medicină Veterinară (USAMV) din București, Bd. Mărăști nr. 59, Aula Magna „Nicolae Constantinescu"; 20 iunie 2019: A doua Conferință pentru finanțare in spațiul universitar francofon, la Palatul Parlamentului, Sala „I.I.C. Bratianu" (Str. Izvor nr. 2-4, sector 5, 050561, Bucuresti); 21 iunie 2019: A patra Conferință a Miniștrilor pentru învățământul superior din țările francofone, la Palatul Parlamentului, Sala „I.I.C. Bratianu" (Str. Izvor nr. 2-4, sector 5, 050561, Bucuresti).

Aceste reuniuni permit aprofundarea schimburilor de experiență privind mijloacele tehnice, organizaționale și financiare ale dezvoltării digitale în spațiul universitar francofon. Obiectivul acestei manifestări este acela de a răspunde nevoilor actuale a celor 14 milioane de studenți francofoni, a căror cifra se va ridica, conform estimărilor, la 30 de milioane până în 2030, provenind din peste 100 de țări de pe cele 5 continente.

Reuniunile IDNEUF reprezintă, totodata, un cadru adecvat pentru exprimarea voinței politice comune a miniștrilor educației/învățământului superior. La evenimente vor participa miniștri și delegații ministeriale din țările francofone, înalți reprezentanți ai OIF, AUF și ai altor organizații internaționale francofone. Speakeri din domeniul academic și profesioniști din lumea de afaceri vor interveni în cadrul sesiunilor plenare și meselor rotunde care vizează principalele provocari legate de dezvoltarea digitală în învățământul superior: transformarea digitală a spațiului universitar francofon, guvernarea universității în era digitală, certificările de competențe și recunoașterea diplomelor, inovațiile pedagogice sau formarea competențelor digitale

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel