Roger Federer renunţă la ATP Cup

Tenismanul elveţian Roger Federer (38 ani), numărul trei mondial, nu va participa la ATP Cup, noua competiţie pe echipe organizată în luna ianuarie, au anunţat, miercuri, organizatorii turneului, citaţi de cotidianul L'Equipe.

Aflată la prima ediţie, ATP Cup nu va putea miza pe imaginea superstarului Roger Federer, care a preferat să acorde prioritate familiei la începutul sezonului viitor.

"Roger Federer a anunţat că nu va disputa ATP Cup din motive familiale", au transmis, pe Twitter, organizatorii turneului pe echipe programat în Australia în perioada 3-12 ianuarie 2020.

"Cu mare regret mă retrag de la prima ediţie a ATP Cup. După ce am discutat cu familia şi cu echipa mea referitor la anul viitor, am decis că două săptămâni în plus acasă ar fi benefice, atât pentru familia mea, cât şi pentru jocul meu", a precizat, la rândul său, Federer pe pagina sa de Facebook.

Săptămâna trecută, un alt star elveţian, Stan Wawrinka, şi-a anunţat forfait-ul pentru ATP Cup, preferând să participe la turneul de la Doha din aceeaşi perioadă.

Decizia lui Roger Federer antrenează descalificarea Elveţiei pentru ATP Cup, formatul competiţiei bazându-se pe clasamentul jucătorilor pentru a selecţiona cele mai bune naţiuni.

Federer a anunţat, luni, că a decis să nu participe la turneul ATP Masters 1.000 de la Paris, care va avea loc pe parcursul acestei săptămâni, pentru a se "menaja".
AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel