RO-ALERT, sistem avertizare populaţie. Ce mesaj va apărea pe telefoane

Rodica Mitu / 22 dec 2017 / 11:20 Salveaza PDF Comentarii

Începând de vineri, vor avea loc testări în vederea implementării sistemului de avertizare a populației în situații de urgență „RO-ALERT”. 

Mai exact, în zonele unde se vor realiza verificările, pe terminalele conectate la rețelele operatorilor de telefonie mobilă din România vor apărea notificări cu mesajul: „Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT".

Asigurăm cetățenii că aceste testări sunt absolut necesare și apelăm la înțelegerea acestora pentru eventualul disconfort creat, precizează IGSU.

În etapa ulterioară, IGSU va stabili tipurile de risc și nivelurile de gravitate ale evenimentelor pentru care va fi utilizată aplicația. De asemenea, se vor căuta soluții tehnice pentru integrarea aplicației cu celelalte sisteme informatice utilizate de către autoritățile care emit avertizări.

[citeste si]

Sistemul de avertizare a populației „RO-ALERT", care urmează să fie implementat cu sprijinul Serviciului de Telecomunicații Speciale și operatorilor de telefonie mobilă, va permite informarea rapidă a cetăţenilor aflaţi în zonele cu risc major de dezastre, pentru adoptarea unui comportament adecvat necesar asigurării autoprotecţiei în caz de urgenţă majoră.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22