EXCLUSIV  REVOLTĂ pe creșterea pensiilor: Dacă am contribuit și muncit o viață, am aceleași drepturi cu cel care n-a muncit?

Pensionarii ar putea ieși în stradă dacă nu se vor majora pensiile cu 40%. 

DCNews a realizat un sondaj. Conform acestuia, oamenii ar dori creșterea pensiilor cu 40% a celor cu pensii mici, la mică diferență, de doar 2%, doresc aplicarea legii PSD, ca toate pensiile să crească cu 40%. Varianta pusă pe masă de ministrul Florin Cîțu, de o creștere cu 10%, este apreciată doar de 9%. 

Vezi aici rezultatele sondajului: EXCLUSIV  SONDAJ creștere PENSII. Răsturnare de situație, varianta de pe primul loc

Cititorii DCNEWS au reacționat și, conform mesajelor lor, vor aplicarea legii PSD. 

Iată ce au transmis:

 

Este vorba de creșterea valorii punctului de pensie. Se ajunge în situația când punctul de pensie are mai multe valori și o încălcare a principiului contributivității. În acest caz ajung și cei cu pensii mici în categoria pensiilor speciale. Unii cu un punctaj mic ajung să aibă pensie mai mare decât altul cu un puctaj mai mare.

Dacă tot se dorește o majorare diferențiată a pensiilor, în funcție de cuantum, o soluție o reprezintă introducerea unor coeficienți de corecție stabiliți pe intervale de valori ale punctelor de pensie în așa fel încât să nu existe situații de încălecare între punctaje. Noile punctaje ar trebui atribuite fiecărui pensionar printr-o nouă decizie de pensie. O asemenea metodologie am transmis-o guvernului când muncitoarea era tot o doamnă liberală, renumita d-na Câmpeanu, dar mi s-a răspuns foarte politicos că ministerul muncii nu poate decât să aplice legea, cam în genul răspunsurilor pe care le tot dă azi muncitoarea Violeta Alexandru. Așadar, problema este antică.

Dacă am contribuit și muncit o viață, am aceleași drepturi cu cel care n-a muncit?

Vorbărie goală! Avem o lege!! Dacă nu se respectă, e grav!!! Există doar două posibilități de evitare a aplicării legii: modificarea ei în Parlament -- imposibil! - și emiterea unei ordonanțe de urgență pentru prorogarea aplicării legii. Dar și asta cade în parlament! De aceea este strict necesară debarcarea acestui Guwerner cretin pentru a nu mai putea emite OUG!!!

Dacă se măresc toate pensile sub 1000 lei cu 40%, apar inechități mari între punctaje, adică cei cu punctaj de 0,57 vor avea pensii mai mari decât cei cu 1,05.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel