REVOCARE KOVESI. CORUPȚIA UCIDE: ACUM în Piața Victoriei!

Corupția Ucide a reacționat după anunțul lui Tudorel Toader privind revocarea Laurei Codruța Kovesi.

Oamenii sunt chemați în stradă, joi seară, să protesteze față de propunerea ministrului Justiției.

"ACUM! LA PIATA VICTORIEI! EI CU HOȚII, NOI CU TOȚII!", este mesajul distribuit de organizație.

"Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declanșat procedura de revocare din funcție a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

Vino în Piață să protestăm împotriva acestor decizii îndreptate împotriva luptei anticorupție care încalcă angajamentele europene ale României și demonstrează încă o dată că PSD nu a înțeles unul dintre principalele mesaje ale manifestanților din Piața Victoriei: Vrem Justiție, NU Corupție!", se mai arată în mesajul distribuit de organizația Corupția Ucide.

Decizia finală, în mâna lui Klaus Iohannis

Ministrul Justiției a anunțat joi că va trimite raportul pe care l-a realizat despre șefa DNA, însoțit de propunerea de revocare, către secția de procurori a CSM și către președintele Romaniei. Reamintim că decizia finală privind revocarea șefei DNA este a președintelui Klaus Iohannis, după ce acesta primește avizul consultativ al CSM.

"Declanșez procedura de revocare din funcție a procurorul șef al DNA. Am prezentat raportul, am formulat propunere. Voi avea o conferință de presă și vă voi explica", a spus Tudorel Toader.

[citeste si]

"În primul rând, am reţinut o situaţie fără precedent în cadrul raporturilor dintre autorităţile publice din România. Repet, o situaţie fără precedent a raporturilor dintre autorităţile publice. Într-un singur an de zile, în 2017, au fost înregistrate trei conflicte juridice de natură constituţională, conflicte în cadrul cărora Direcţia Naţională Anticorupţie, prin conducerea acesteia, a fost chemată în faţa instanţei de contencios constituţional. Trei conflicte juridice de natură constituţională, în care Curtea Constituţională a circumstanţiat în mod ferm competenţa Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în două dintre acestea sancţionând comportamentul lipsit de loialitate, comportamentul neconstituţional din partea procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie", a spus Toader. Ministrul Justiţiei a mai spus că, în mai puţin de jumătate de an, DNA a fost chemată de Curtea Constituţională pentru încă două conflicte de natură constituţională.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel