„Revendicarea", la Prima TV. Mihai Ursu era să o păţească în Afganistan

A trecut prin pericolele războiului şi a scăpat ca prin urechile acului din Afganistan, Irak, Kosovo şi alte „zone de risc", aşa cum le numeşte, cu modestie, Mihai Ursu.

Acum, realizatorul emisiunii „Revendicarea" de la Prima TV se luptă cu nepăsarea autorităţilor din România, în fiecare luni, de la 20.30. Pe Mihai Ursu, drumurile l-au purtat în numeroase zone de conflict, din care nu de puţine ori a crezut că nu se mai întoarce.

De o astfel de experienţă a avut parte în Afganistan, în anul 2002. „Am luat-o de nebun la picior prin Kandahar, alături de cameramanul Cătălin Isopescu. Atunci chiar că era să o păţim", îşi aminteşte Mihai. „Ne-am angajat un ghid localnic, iar la un moment dat ne-a venit ideea să oprim la o moschee, deşi afganul protesta vehement. Nici nu ne-am dat bine jos, că au şi apărut mai mulţi bărbaţi supăraţi, cu bolovani în mâini. Aveau ceva de împărţit cu şoferul nostru, am aflat noi în timp ce ne luam tălpăşiţa, acesta fiind un fel de nepot al guvernatorului pro-american al provinciei". Cei doi au avut noroc şi au reuşit să scape nevătămaţi, însă pe drumul de întoarcere au avut parte de o nouă porţie de adrenalină.

„Cum ne îndepărtam, a apărut un jeep în urma noastră, cu geamuri fumurii, care a tras în paralel cu noi. Au coborât geamurile şi am remarcat înăuntru patru indivizi cu armele la vedere. Şi când să zic că până acolo ne-a fost, i-am văzut că se salută cu şoferul şi pleacă mai departe. Erau prietenii lui, veniţi să se asigure că n-a păţit nimic", povesteşte Mihai. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel