Reuniune de urgenţă a ONU: Israelul cere 'toate sancţiunile posibile' contra Iranului

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Ambasadorul Israelului la ONU a solicitat Consiliului de Securitate să impună 'toate sancţiunile posibile' împotriva Iranului, după atacul fără precedent asupra Israelului, relatează luni AFP.

'Consiliul trebuie să acţioneze', a afirmat Gilad Erdan în cursul unei reuniuni de urgenţă a Consiliului, solicitând în special 'să se impună toate sancţiunile posibile împotriva Iranului înainte de a fi prea târziu'.

De asemenea, armata israeliană a salutat duminică faptul că a putut conta pe 'o coaliţie defensivă de aliaţi internaţionali', condusă de Statele Unite ale Americii cu Marea Britanie, Franţa şi alte ţări, pentru a contracara atacul iranian, transmite AFP. 'Atacul fără precedent al Iranului a fost contracarat de o apărare fără precedent. A fost prima dată când o astfel de coaliţie a acţionat împreună împotriva ameninţării Iranului şi a reprezentanţilor săi în Orientul Mijlociu', a zis purtătorul de cuvânt al armatei, Daniel Hagari, într-o conferinţă de presă.

Iranul a lansat sâmbătă seara peste 350 de proiectile, 'rachete balistice, rachete de croazieră, rachete şi drone' către Israel şi alte ţări din regiune ar fi putut fi afectate de această ameninţare', a declarat Hagari. Preşedintele american Joe Biden a zis sâmbătă seara că forţele americane au ajutat la doborârea, aproape în totalitate, a dronelor şi rachetelor lansate de Iran asupra Israelului.

Biden şi-a reafirmat sprijinul 'neclintit' pentru premierul israelian Benjamin Netanyahu. Cu toate acestea, Statele Unite ale Amercii au avertizat faptul că nu vor participa la o eventuală ripostă israeliană contra Iranului. Avioanele militare britanice au doborât 'mai multe' drone iraniene, a indicat Londra. Atacul iranian a fost făcut ca un răspuns la o lovitură contra consulatului iranian din Damasc la data de 1 aprilie, atribuită Israelului şi în care au murit şapte militari iranieni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel