EXCLUSIV  Rețete de Paști: Borșul de miel, secretele lui chef Ștefan Popescu. Greșelile de evitat. ”Mănânci balastru!”/ VIDEO

foto ilustrativ pexels
foto ilustrativ pexels

Chef Ștefan Popescu a vorbit despre masa de Paști, oferind câteva secrete despre fiecare preparat. 

După informațiile despre pască și friptura de miel, a venit rândul borșului de miel, care are și el câteva secrete. 

Borșul de miel poate fi făcut cu borș sau cu lămâie. ”Important e să cadă carnea de pe oase. Cum mielul e tânăr, la foc mic, în general, în maximum două ore e gata. Trebuie acoperită, pentru că se fierbe mai bine și mai repede. Dacă o lași fără capac și dai focul mare să fiarbă, nu rezolvi nimic, pentru că punctul de fierbere e același și când clocotește mult, și când abia clocotește, tot 100 de grade sunt.

Prima dată fierbem carnea și, când începe să cadă de pe os, începi să pui legumele, care nu necesită fierbere mare. Cu cât le fierbi mai puțin, cu atât își păstrează mai bine vitaminele. Dacă le pui de la început, mănânci balastru, cât să ai o sațietate, să te simți plin. Când mâncăm, trebuie să ne gândim mereu și la ce aduce pentru sănătate, nu doar la plăcerea de a mânca. Legumele, cu cât le fierbi mai puțin, cu atât sunt mai gustoase.

Borșul se pune la final, și lămâia la fel și... multă verdeață-  leuștean, pătrunjel- pe care o punem când dăm la o parte oala de pe foc. Nu-i punem capacul. Important e să răcim în maximum două ore orice gătim, în apă rece, ca să nu apuce să se dezvolte bacteriile.

Sarea o pui de la început, după ce ai pus carnea la fiert în apă rece (nu se bagă direct la frigider, caldă, pentru că se acrește). Sarea ajută la eliminarea toxinelor, se face acea spumă, care neapărat trebuie luată” a spus chef Ștefan Popescu, în emisiunea ”Pastila de frumusețe” de la Spectacola și DCNews. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel