EXCLUSIV  Rețetă de pască. Chef Ștefan Popescu, trucuri pentru o pască pufoasă. Secrete din bucătărie

Chef Ștefan Popescu
Chef Ștefan Popescu

Pentru a face o pască delicioasă, nu ai nevoie atât de o rețetă extravagantă, cât de trucuri simple care să te ajute să nu dai greș. 

”Pasca tradițională este cu aluat de cozonac. Aluatul de cozonac trebuie să conțină unt, zahăr, făină, arome și răzătură de portocală. Secretul e să-l lași la crescut, pentru că, de multe ori, spre deosebire de cel de cozonac, nu prea e lăsat la crescut. E foarte important să-l lași la crescut câteva ore chiar, la o temperatură de 28 - 30 de grade, într-o zonă caldă sau să încălzești cuptorul. Problema e că-l lăsăm lângă aragaz și mai deschidem geamul, mai ieșim pe ușă. Compoziția! Brânza dulce trebuie să fie una de calitate și să fie cât mai scursă, să nu fie foarte lichidă. Mai nou, eu am făcut și cu cremă de brânză. O lași la scurs, o amesteci cu ouăle, zahăr. Ieri, am pus doar 20 de grame de zahăr în compoziția de brânză și 50 de grame în aluat. Am făcut o pască de patru persoane, cu 70 de grame de zahăr. Ceea ce este ok, pentru că-n compoziția de brânză mai pui și stafide, care sunt dulci. Apoi pui răzătura de portocală. Dacă este crema prea lichidă, pui o lingură, două de griș. Aluatul se întinde, după ce l-ai lăsat la crescut și-l pui în forma de pască, în formă rotundă, poți să-l lași puțin să depășească marginea bazei. Ai divizat în jumătate, ai făcut baza, iar cu cealaltă jumătate o divizi în două, apoi a doua jumătate o divizi iar în două și faci un șnur împletit. La cuptor o lași, în medie, timp de 30 de minute, dar, dacă ai tartă mai mare, o lași 40 - 45 de minute, la 160 de grade. Depinde și de cuptorul fiecăruia de acasă, știi cât, cum coace, cât trebuie să-l lași. Pufoasă iese numai dacă o lași să crească, îi lași timp drojdiei. Altfel, dacă o grăbești, iese tare” a spus chef Ștefan Popescu, în emisiunea ”Pastila de Frumusețe”. 

Chef Ștefan Popescu nu recomandă esențele, ci produsele naturale: răzătura de portocală, păstăi de vanilie. 

EXCLUSIV  Friptura de miel de pe masa de Paști. Chef Ștefan Popescu: Cum scapi de mirosul înțepător. Secretul unei fripturi delicioase și fragede

El a vorbit și despre pasca fără aluat. Vezi ami mult în video: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel