Friptura de miel, în funcție de cum este preparată, poate fi un real succes și să surprindă papilele gustative.
Pulpă de miel - 2 kilograme
Usturoi verde - 1 legătură
Lămâi - 2
Muștar - 4 linguri
Ulei de măsline
oregano
rozmarin
sare
piper
Pentru a o prepara, porționezi pulpa și o masezi cu zeama de lămâie. Amesteci muștarul cu ulei de măsline, sare, piper și cu acest sos ungi bucățile de carne pe care le pui apoi în tava de aragaz pentru o oră, cel mult. După 50 de minute e bine să verifici carnea.
O altă variantă de a găti carnea este să pui grătarul de cuptor, iar sub grătar tava cuptorului. Cuptorul se preîncălzește, apoi se pune tava, iar carnea se așează pe grătar, pentru a nu se lipi, arde.
Puteți servi carnea cu cartofi. Aveți nevoie de 1,5 kg pe care-i fierbeți 10 minute, îi scurgeți bine de apă și-i puneți în tava de sub carne. Adăugați un amestec de rozmarin, usturoi, coaja de la o lămâie și ulei de măsline.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu