Rețetă FRIPTURĂ de MIEL, Paște 2019. Așa impresionezi invitații

Rodica Mitu / 24 apr 2019 / 12:08 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Friptura de miel, în funcție de cum este preparată, poate fi un real succes și să surprindă papilele gustative.

Ingrediente rețetă friptură miel

 

Pulpă de miel - 2 kilograme

Usturoi verde - 1 legătură

Lămâi - 2

Muștar - 4 linguri

Ulei de măsline

oregano

rozmarin

sare

piper

Moduri diferite de coacere

 

Pentru a o prepara, porționezi pulpa și o masezi cu zeama de lămâie. Amesteci muștarul cu ulei de măsline, sare, piper și cu acest sos ungi bucățile de carne pe care le pui apoi în tava de aragaz pentru o oră, cel mult. După 50 de minute e bine să verifici carnea.

O altă variantă de a găti carnea este să pui grătarul de cuptor, iar sub grătar tava cuptorului. Cuptorul se preîncălzește, apoi se pune tava, iar carnea se așează pe grătar, pentru a nu se lipi, arde.

Puteți servi carnea cu cartofi. Aveți nevoie de 1,5 kg pe care-i fierbeți 10 minute, îi scurgeți bine de apă și-i puneți în tava de sub carne. Adăugați un amestec de rozmarin, usturoi, coaja de la o lămâie și ulei de măsline.

 

 


Te-ar putea interesa






Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24