Republica Moldova: Chiril Gaburici, DOSAR PENAL în cazul diplomelor sale

Ministerul de Interne din Republica Moldova anunță că a fost deschis un dosar penal în cazul studiilor premierului Chiril Gaburici.

Anchetatorii examinează cazul din perspectiva unei infracțiuni cu privire la confecţionarea, deţinerea, vânzarea sau folosirea documentelor oficiale false. Informaţia a fost confirmată pentru Deschide.MD, de ministrul de Interne, Oleg Balan.

Sursa citată precizează că acum o lună Ministerul de Interne a ridicat de la mai multe instituţii de învăţământ toate documentele din dosarul de studii ale lui Chiril Gaburici.

Chiril Gaburici a declarat anterior că a fost înmatriculat la facultate în baza actelor eliberate de şcoala din Logăneşti, Hânceşti. Se ştie, însă, că după 9 clase, Gaburici a mers la studii la Chişinău, la Colegiul de Microelectronică, de unde a fost exmatriculat deoarece nu a susţinut câteva examene de bacalaureat.

Ulterior, premierul a ajuns la Academia de Studii Economice, iar Ministerul Educaţiei a comunicat că a fost înmatriculat în baza atestatului de şcoala medie. Din cauza acestor neconcordanţe, Ministerul Educaţiei a sesizat Procuratura Generală, iar Inspectoratul General de Politie a pornit o investigație penală si a ridicat de la ASEM dosarul de studii al premierului, scrie Deschide.MD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel