EXCLUSIV  Remus Borza: PSD mai poate guverna 20 de ani. Are electorat captiv

Remus Borza spune că PSD-ul ar putea împrumuta fără probleme încă 100 de miliarde de euro în următorii ani pentru a-și asigura guvernarea, pentru că în acest moment România are un grad cu mult sub media europeană a ponderei datoriei externe raportată în PIB. 

Deputatul spune că deși mulți anticipează că PSD-ul "își va rupe gâtul" acest lucru nu se va întâmpla prea curând. 

"Multă lume își face socoteala că PSD-ul o să-și rupă gâtul. Nu și-l rupe, pentru că sunt versați în treburile guvernării, sunt unși cu toate alifiile, profită și de o conjunctură regională bună. Pe de altă parte au acest buffer pe care puține țări din Europa îl au și anume să recurgă la împrumuturi. Noi avem unul dintre cele mai mici grade de îndatorare, 38 % ponderea datoriei externe în PIB, față de o medie la nivelul Europei de 85 %. Deci putem lua lejer încă 100 de miliarde de euro. Asta asigură PSD-ului încă 20 de ani de guvernare," a spus Remus Borza la DCNews Live.

Deputatul critică însă unele măsuri PSD, gândite pentru a-și asigura un electorat captiv. 

"PSD-ul a reușit să-și fidelizeze un electorat. Avem un electorat captiv în pomeni. Aici am un dinte împotriva PSD-ului: Băi fraților, tu în primii doi ani de guvernare... Mai termină cu atâtea pomeni aruncate în popor. Mai pune-i și la muncă. De ce dai ajutor de șomaj la câteva sute de mii de trântori, când noi avem un deficit uriaș de forță de muncă?" a mai spus Borza.

Vezi răspunsul complet: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel