EXCLUSIV  Remus Borza, mesaj pentru PROTESTATARI: Anarhia, anticamera dictaturii

Deputatul Remus Borza nu este de acord cu protestele de stradă. De asemenea, el spune că PNL-ul a comis un gest politic iresponsabil în momentul în care a amenințat cu manifestații, gest ce ar putea fi sancționat de români. 

"Pe mine nu m-au impresionat nici când au ieșit sute de mii de români la proteste. Strada nu înseamnă tot una cu poporul român. Este bine să evităm și să nu apelăm nici in extremis la stradă. Instigarea la revoltă este incompatiibilă cu statul de drept și democrația. Poporul s-a exprimat prin votul covârșitor dat coaliției de guvernare. Nu putem veni, noi alte partide să schimbăm ordinea. Toate aceste tensiuni sociale au efecte imediate în plan economic: uitați-vă la Robor, la cursul valutar, la inflație," a spus Remus Borza la DCNews Live.

Deputatul a criticat gestul PNL, care prin vocea liderului Ludovic Orban a anunțat că este gata să susțină proteste, manifestații de stradă. Borza spune că protestele pot adânci criza economică, iar totul trebuie discutat în cadru organizat, nu în anarhie. 

"Este un gest politic iresponsabil care s-ar putea să coste opoziția. Românul are acum mai mult discernământ și mai multă maturitate politică și evident că va sancționa astfel de derapaje. Au trecut totuși 27 de ani.  Un guvern instalat legitim poate fi răsturnat democratic, printr-un vot popular la termen sau prin moțiune de cenzură ori alegeri anticipate. Nu putem veni cu poporul în stradă ca țările bananiere. Este un drept democratic de a exprima o opinie, dar trebuie exprimate într-un mod organizat și nu într-un cadru anarhic. Anarhia este anticamera dictaturii," a mai spus Remus Borza.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel