Relaţia dintre Gorbaciov şi soţia sa, Raisa, ilustrată într-o piesă de teatru

[] []

15 mai 2019 / 17:32
Salveaza PDF Comentarii

Relaţia pe care ultimul lider sovietic Mihail Gorbaciov a avut-o cu soţia sa, Raisa, decedată în anul 1999, va fi ilustrată într-o piesă de teatru, a anunţat miercuri actorul rus Evgheni Mironov, care îl va interpreta pe fostul preşedinte al URSS, relatează agenţia EFE.

''Acum mergem la Riga (capitala Letoniei) şi apoi vom avea repetiţii la Moscova'', a spus Mironov, potrivit agenţiei oficiale ruse de presă RIA Novosti. Regizorul piesei va fi letonul Alvis Hermanis, unul dintre fondatorii Teatrului Nou din Riga. Premiera va fi în mai 2020, iar rolul Raisei Gorbaciova va fi interpretat de către Ciulpan Hamatova, o actriţă populară care s-a remarcat în special prin rolul jucat în filmul ''Good Bye, Lenin!''. ''Va fi un spectacol despre dragoste şi fidelitate'', a mai spus Evgheni Mironov, adăugând că a vorbit el însuşi cu Mihail Gorbaciov.

''Discuţia s-a prelungit aproape două ore. Mihail Sergheevici (Gorbaciov) a rememorat multe lucruri. Unele vor fi folosite în spectacol'', a explicat actorul care va interpreta rolul acestuia. Gorbaciov, care a condus URSS între martie 1985 şi decembrie 1991, a evidenţiat mereu influenţa enormă pe care soţia lui a avut-o în viaţa sa. Raisa, care s-a căsătorit cu Mihail în septembrie 1953, a murit în anul 1999, în Germania, din cauza unei leucemii, la vârsta de 67 de ani. Spre deosebire de soţiile altor demnitari sovietici, Raisa a încercat să fie activă în viaţa publică şi a creat Fundaţia Culturii Sovietice, împreună cu academicianul Dmitri Lihaciov. Ea a fondat şi Clubul Raisa Maximova (numele ei de fată), care s-a dedicat problemelor femeii în Rusia.

Prin atitudinea sa şi-a atras admiraţie în Occident şi critici dure din partea unor compatrioţi, care nu i-au apreciat ambiţiile şi nici stilul vestimentar occidental. Laureat al Premiului Nobel pentru Pace în anul 1990, Mihail Gorbaciov a împlinit recent vârsta de 88 de ani. Potrivit medicilor, sănătatea este foarte fragilă. El conduce o fundaţie ce-i poartă numele şi care desfăşoară cercetări politice, sociale şi economice.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24