Referendum: Turcia, ACUZE grave

Turcia a acuzat joi Organizația Națiunilor Unite de amestec în politica internă, înaintea referendumului care i-ar putea acorda puteri sporite președintelui Recep Tayyip Erdogan, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Într-o declarație anterioară în aceeași zi, experții ONU în materie de drepturi ale omului au afirmat că represiunea după puciul eșuat din iulie 2016 a subminat posibilitatea unor dezbateri informate înaintea referendumului. Starea de urgență decretată după tentativa de lovitură de stat a fost folosită pentru justificarea unor măsuri de represiune care s-ar putea intensifica dacă atribuțiile lui Erdogan se extind, au arătat observatorii Organizației Națiunilor Unite.

Purtătorul de cuvânt al ministerului turc de externe, Huseyin Muftuoglu, a spus că declarația ONU este "îngrijorătoare", iar momentul în care a fost făcută indică o abordare politică intenționată înaintea referendumului. "Faptul că declarația a venit imediat înainte de votul public din 16 aprilie și a conținut comentarii politice întărește opinia că această abordare este intenționată", îl citează Xinhua. Muftuoglu a transmis și un apel din partea Turciei către ONU de a continua dialogul constructiv și cooperarea.

Două sondaje de opinie ale căror rezultate au fost publicate joi arată că turcii vor vota "da" la referendumul de duminică, dar majoritatea va fi redusă. Ca urmare, Turcia ar avea pe viitor o președinție cu puteri executive.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel