Referendum, secții votare. Președinții au cerut să fie înlocuiţi

Ema Apostu / 04 oct 2018 / 15:38 Salveaza PDF Comentarii
Votare
Descriere foto: Votare

Numărul preşedinţilor secţiilor de votare care cer înlocuirea lor, în judeţul Neamţ, pentru referendumul din 6-7 octombrie, este în creştere, în prezent fiind înregistrate 79 de astfel de cereri, cu aproape 30 mai multe comparativ cu numărul celor de la începutul acestei săptămâni, a declarat prefectul judeţului, Daniela Soroceanu.

"Un număr de 79 de preşedinţi ai secţiilor de votare au solicitat înlocuirea şi au fost înlocuiţi de preşedintele Tribunalului cu persoane din Registrul corpului experţilor electorali. Este un lucru obişnuit care se poate întâmpla şi vineri, ultima zi în care pot fi înlocuiţi. În afara celor 79 de cereri au venit şi astăzi alte cereri.

Solicitările au fost din motive personale, fie sunt plecaţi din localitate, fie şi-au schimbat domiciliile. (...) Este posibil şi pentru faptul că sunt două zile de referendum. Suntem pregătiţi, avem destule rezerve pentru a-i înlocui", a afirmat prefectul judeţului Neamţ.

Potrivit acestuia, cei care au renunţat să fie preşedinţi ai secţiilor de votare la referendum nu au solicitat şi excluderea din Corpul experţilor electorali, fapt pentru care pot fi desemnaţi preşedinţi la următoarele scrutine. Începând din ziua votului, preşedinţii secţiilor de votare nu mai pot renunţa, fără a fi sancţionaţi, decât în condiţii excepţionale, între acestea fiind cauzele medicale sau decesul.

În judeţul Neamţ sunt înfiinţate 486 de secţii de votare.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24