Referendum, nevalidat. Bănescu (BOR), reacție fermă: "O manipulare"

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, a enunțat care sunt motivele pentru care oamenii nu au ieșit să voteze la referendum. 

Vasile Bănescu susține că manipularea din spațiul public și asocierea cu Liviu Dragnea au fost principalele motive pentru care nu s-a îndeplinit cvorumul pentru validarea referendumului din weekend. 

Timpul "a fost insuficient" 

"Evident că există și o perspectivă a eșecului. Există și o perspectivă mai rar frecventată în zilele acestea care are în centrul ei numărul de aproape patru milioane de români care au ieșit totuși la vot nesfidând principiul riguros democratic al referendumului, patru milioane din aproape 15 milioane care suntem în România. (...) Oamenii care nu au mers la vot nu sunt oamenii care gândesc căsătoria în alți termeni decât cei care au ieșit la vot. Motivele care i-au împiedicat pe mulți să meargă la acest referendum țin în primul rând de, și aș începe cu acest motiv, timpul care a fost insuficient pentru a face accesibil conținutul riguros al temei referendumului. S-a speculat neclaritatea întrebării și s-a vehiculat impoteza falsă că în spatele ei s-ar ascunde o încercare de modificare a altor legi. O manipulare. O altă cauză a fost asocierea excesiv politizată cu acest referendum a unui personaj din spațiul public românesc. Toată lumea a vorbit despre sintagma lansată în spațiul public 'referendumul lui Dragnea'", a declarat că Vasile Bănescu la România Tv.

"Asta putea să facă biserica"

Vasile Bănescu susține că și biserica ar fi putut face mai mult. "Ieșirea la referendum înseamnă informare, iar ceea ce aș putea eu reproșa celor care puteau să facă mai mult și nu au făcut, pentru că și timpul a fost foarte scurt, asta putea să facă biserica, să fi început cu mult mai mult timp înainte o campanie de informare pe o temă delicată, o temă care are legătură cu ideoloogia", a declarat purtătorul de cuvânt al BOR. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel