Referendum. Mitropolitul Teofan: Ne merităm soarta

Scutaru Cristina / 07 oct 2018 / 14:48 Salveaza PDF Comentarii

Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, Înalt Prea Sfinţitul Teofan, şi-a exprimat temerea faţă de o posibilă invalidare a referendumului pentru redefinirea familiei, ca urmare a absenteismului la vot.

ÎPS Teofan a declarat pentru Agerpres că invalidarea referendumului va fi 'o lecţie' şi un semnal că 'ne-am îndepărtat de valorile părinţilor noştri'.

'Dacă nu merg oamenii într-un număr suficient, înseamnă că ne merităm soarta, înseamnă că nu ne-am făcut îndeajuns, şi ca biserică, şi ca naţiune, datoria pentru slujire în raport cu acest pământ, ne-am îndepărtat de valorile părinţilor noştri şi suntem chemaţi spre a ne trezi, spre a acţiona cu mai multă fermitate în raport cu viaţa noastră proprie şi cu valorile pe care ar trebui să le apărăm. Acest eveniment va fi o lecţie. Este o lecţie!', a afirmat ÎPS Teofan.

Înaltul prelat a făcut un apel la credincioşi să meargă la vot, pentru 'a-şi mărturisi credinţa' şi 'pentru a primi ce este bun şi a îndepărta ce este rău'.

Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei a oficiat, duminică, alături de episcopul de Bălţi, Prea Sfinţitul Antonie, slujba de sfinţire a Bisericii Adormirea Maicii Domnului din satul Buzeni- comuna Băluşeni din judeţul Botoşani. 


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27