Reducere de 50% la transportul în comun pentru toți studenții de la buget

Toți studenții de la buget vor beneficia de reducerea la transportul local în comun cu 50%, i-a asigurat ministrul delegat pentru Învățământ Superior, Mihnea Costoiu, pe reprezentanții Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România în cadrul unei întâlniri.

"În ceea ce privește asigurarea reducerii de 50% pentru transportul local în comun pentru toate centrele universitare, ministrul a oferit asigurări că, prin rectificarea bugetară de luna trecută, a fost suplimentat fondul de transport cu aproximativ 10%, bani ce vor fi direcționați în această lună către centrele universitare în care nu e asigurată reducerea de 50% pentru toți studenții de la buget, cum este cazul centrului universitar Iași, Petroșani sau Hunedoara", susțin studenții de la ANOSR într-un comunicat transmis Agerpres.

Totodată, ministrul Costoiu a propus implementarea unui proiect de tip POSDRU, prin care studenții din grupuri vulnerabile să fie susținuți din bani europeni.

"Deși ANOSR salută preocuparea ministerului pentru creșterea burselor sociale, una dintre nemulțumirile alianței vizavi de propunerea de proiect a fost legată de faptul că acordarea acestor burse ar urma să fie condiționată de participarea beneficiarilor la acțiuni de voluntariat, lucru pe care ANOSR îl consideră ca nefiind în concordanță cu scopul acestor burse", se arată în comunicatul ANOSR.

Citește și: Legea Educației modificată, ultim apel către Ciorbea de a sesiza CC

"Ministrul a dat asigurări ferme că aceste documente vor fi aprobate și adoptate săptămâna viitoare, fiind deja discutate și cu rectorii din țară. Ministrul Mihnea Costoiu și-a reafirmat susținerea participării studenților în procent de 25% în alegerea rectorului și a discutat despre posibilitatea inițierii discuțiilor despre o nouă lege a educației începând cu luna viitoare", se mai afirmă în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel