RECORD de cazuri COVID în Rusia. Cel mai mare număr de la începutul pandemiei

Coronavirus nu a ajuns aici! Oamenii care s-au apropiat de acest loc au murit / Foto: Pixabay
Coronavirus nu a ajuns aici! Oamenii care s-au apropiat de acest loc au murit / Foto: Pixabay

Rusia a înregistrat un record de cazuri COVID.

Rusia a înregistrat cel mai mare număr de infectări de la începutul pandemiei. În ultimele 24 de ore au fost depistate 57.212  de noi cazuri de infectare, iar 681 de pacienți au murit, potrivit datelor publicate sâmbătă, scrie Interfax. Acesta este cel mai mare număr de cazuri înregistrate într-o singură zi de la începutul pandemiei COVID, potrivit presei din Rusia.

Răspândirea variantei Omicron este acum înregistrată în 63 de regiuni ale țării. În structura cazurilor noi de COVID-19, varianta Delta este de 51,9%, iar varianta Omicron și alte tulpini nedominante - 48,1%.

La Moscova, au fost înregistrați 16.094 de pacienți noi, acesta fiind un nou anti-record. În Petersburg - 8.451 de cazuri, iar în regiunea Moscovei - 6.400.


Putin, avertizare către ruși: Mai avem două săptămâni până să fim loviți...

Rusia, ţara europeană cea mai afectată de COVID-19, nu mai dispune decât de două săptămâni înainte de a fi lovită la rândul său de varianta Omicron a coronavirusului, declara Vladimir Putin pe 12 ianuarie.

"Vedem ce se întâmplă în lume, iar acest lucru arată că avem la dispoziţie circa două săptămâni să ne pregătim", a declarat liderul de la Kremlin, făcând apel la accelerarea testării şi vaccinării.

Mai mult de jumătate dintre europeni riscă să fie afectaţi în două luni de variata Omicron a coronavirusului, a transmis Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). Rusia abia a depăşit valul extrem de ridicat de decese cauzat de varianta Delta.

Pentru moment, autorităţile au dificultăţi în a convinge populaţia să se imunizeze împotriva virusului.

"Evident, (vaccinul) Sputnik-V este eficient. Poate chiar mai mult decât alte vaccinuri folosite în lume", a adăugat el, în cadrul unei reuniuni guvernamentale transmise de televiziunea rusă.

Deşi Rusia dispune de mai multe vaccinuri de concepţie proprie, printre care Sputnik-V, mai puţin de jumătate din cei 144 de milioane de ruşi s-au vaccinat cu schema completă până acum, conform site-ului Gogov dedicat pandemiei. Reamintim că Rusia a fost prima țară din lume care a anunțat înregistrarea unui vaccin anti-COVID. Citește continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel