Reclama la videochat, interzisă în Iaşi

Camera video
Camera video

Reclama la activităţile de tip videochat va fi interzisă în Municipiul Iaşi.

La iniţiativa primarului Mihai Chirica, reprezentanţii Primăriei Municipiului Iaşi au elaborat şi supus dezbaterii publice un proiect de hotărâre de Consiliu Local privind interzicerea promovării, sub orice formă, pe mijloacele fixe sau mobile, audio / video sau pe orice structură a oricărei forme de publicitate care promovează activităţi de tip videochat, în sensul de "camchat", adică expunerea pentru o anumită perioadă a unui model în faţa unei camere web, gratis sau contra plată. După ce hotărârea va fi adoptată, interdicţia va fi valabilă pentru orice fel de promovare, atât pe domeniul public sau privat al Municipiului Iaşi, cât şi pe domeniile private expuse vizualizării publice (pe clădiri, vehicule sau orice alte suprafeţe care au expunere vizuală publică etc.).

Cu cât vor fi amendaţi cei care nu respectă hotărârea


"Încălcarea viitoarei hotărâri va constitui contravenţie, va fi constatată de Poliţia Locală ori de alţi împuterniciţi ai primarului şi va fi sancţionată cu amendă cuprinsă între 2.400 şi 2.500 de lei. Amenda va putea fi aplicată atât proprietarului mijlocului publicitar, beneficiarului reclamei, cât şi proprietarului imobilului pe care este amplasat mijlocul publicitar (teren, clădire, vehicul etc.).

În argumentaţia aferentă proiectului de hotărâre reprezentanţii municipalităţii atrag atenţia asupra campaniilor publicitare organizate în ultimii ani de către diverse societăţi de videochat, cu precădere în zonele campusurilor universitare, prin care se promit câştiguri financiare importante unei categorii sociale vulnerabile, aşa cum sunt tinerii. Este scos în evidenţă faptul că informaţiile vehiculate în aceste campanii publicitare sunt accesibile şi minorilor, iar aceştia pot fi uşor influenţaţi, prin mesajele şi imaginile prezentate, să acceseze site-urile, fiind expuşi astfel unor reale pericole", transmite Primăria Iaşi.

"Aceste activităţi încalcă normele de moralitate", spune primăria



"Având în vedere că aceste activităţi încalcă normele de moralitate şi pot pune în pericol sănătatea şi integritatea fizică şi psihică a copiilor şi tinerilor, ţinând cont de lipsa de maturitate intelectuală şi nevoia de protecţie a acestora, cât şi de riscurile la care pot fi expuşi, Primăria Municipiului Iaşi nu a avizat / autorizat astfel de campanii publicitare, considerând că astfel de reclame încurajează un comportament la limita moralei publice şi sunt inadecvate a se desfăşura pe raza Municipiului Iaşi. În ciuda acestui fapt, promovarea activităţilor de videochat a avut loc, Poliţia Locală a aplicat mai multe sancţiuni contravenţionale pentru lipsa avizelor de publicitate, dar campaniile au continuat şi amenzile au fost contestate în instanţă", anunţă Primăria Iaşi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel