Reținere Chirtoacă. Liberalii, BOICOT în Parlament

Dorin Chirtoacă
Dorin Chirtoacă

Grupul parlamentar al Partidului Liberal (PL) din Republica Moldova a refuzat să se prezinte în Parlament, unde premierul Pavel Filip urma sa prezinte raportul de activitate pe 2016.

Decizia a fost luată după reținerea de joi seară a primarului liberal al Chișinăului, Dorin Chirtoacă, într-un presupus dosar de corupție de către Centrul Național Anticorupție (CNA), relatează portalul Deschide.md, potrivit Agerpres.

Absența celor 11 deputați a fost anunțată în debutul ședinței fără a fi menționat motivul lipsei lor, relevă Agora.md.

Nu sunt prezenți nici miniștrii liberali din executivul condus de democratul Pavel Filip — Valeriu Munteanu (Ministerul Mediului), Gheorghe Brega (vicepremier pentru probleme sociale) și Corina Fusu (Ministerul Educației).

Primarul Chișinăului, Dorin Chirtoacă, prim-vicepreședinte al PL, a fost reținut joi seara de procurorii anticorupție și CNA în dosarul "parcărilor cu plată", fiind plasat în arest preventiv de 72 de ore într-un penitenciar al Centrului Național Anticorupție, fiind suspectat de trafic de influență.

Actuala coaliție de guvernământ de la Chișinău, din care face parte și Partidul Liberal, a fost creată anul trecut în jurul Partidului Democrat, controlat și finanțat de controversatul oligarh Vlad Plahotniuc, despre care se spune că și-ar subordona mai multe instituții ale statului, inclusiv justiția.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel