RĂZBOI Iohannis-baroni. Gușă: Iohannis nu trebuie hiperbolizat

Cozmin Gușă a comentat luni seara, la emisiunea „Jocuri de Putere”, de la Realitatea, pe ideea potrivit căreia președintele ales Klaus Iohannis va fi cel care va reuși să se impună în fața baronilor locali.

Întrebat dacă președintele ales, Klaus Iohannis, este singurul care poate să se poate pună rău cu baronii locali, Cozmin Gușă a declarat:

„Domnul Iohannis, chiar de a doua zi după ce a câștigat, în dimineața de luni, s-a desprins o nuanță importantă, apropo de «ei, politicienii», «voi, politicienii, trebuie să faceți!». A fost un lucru potrivit pentru Klaus Iohannis, care nu a apucat să se politicianizeze atât de mult și a părăsit brusc acea postură. Nu este singurul Klaus Iohannis, dar este singurul care poate să facă asta. Și, mai mult decât atâta, are o datorie. Domnul Iohannis este beneficicarul unei mari speranțe și, în același timp, adăugată la această speranță, este într-un fel chiar beneficiarul chiar unei uri pe care românii au tot mocnit-o , apropo de această baronizare, și care astăzi i-a folosit domnului Iohannis. Are  datoria să facă asta domnul Iohannis, are și posibilitățile, dar nu va putea să facă asta dacă, repet, de la nivelul resorturilor constructive și inteligente ale societății românești, care încă există, nu va avea un sprijin care să îl asiste. Domnul Iohannis este încă la începutul carierei sale de lider constituțional”.

„Domnul Iohannis este la începutul acestei cariere și nu trebuie să îl hiperbolizăm. Probabil că dânsul, în spiritul nemțesc, va dori să învețe foarte bine cu ce se mănâncă această funcție și prerogativele ei și apoi va face niște mișcări. Nu știu dacă le va face în acestă lună, decembrie, s-ar putea să fie obligat să le facă, dar, din câte am observat eu, din metalimbajul d-lui Ioannis, pe care ni l-a prezentat public, cred că le va face doar în momentul în care va fi pregătit. Pentru că dacă le va face în momentul în care nu este pregătit, s-ar putea să aibă surprize, și de la sublim la ridicol este un singur pas și este foarte mic”, a mai spus acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel