Război comercial. China, răspuns pentru SUA. Lista neagră

China a avertizat că va prezenta o listă fără precedent de firme străine, grupuri și persoane pe care nu le consideră de încredere și care afectează interesele companiilor chineze, pe fondul tarifelor vamale de retorsiune pentru bunuri americane care intră în vigoare sâmbătă, transmite Reuters.

Ministerul Comerțului nu a precizat care sunt țările sau companiile vizate, dar avertismentul este ân măsură să amplifice tensiunile dintre China și SUA, după ce Washingtonul a interzis companiilor americane să facă afaceri cu Huawei.

Lista va include entitățile care încalcă regulile pieței și spiritul contractelor, blochează livrările pentru companiile chineze din motive necomerciale, lezează grav drepturile și interesele legitime ale companiilor chineze și dăunează securității naționale a Chinei, a spus ministerul.

La începutul acestei luni, Washingtonul a impus taxe suplimentare de până la 25% pentru bunuri din China în valoare de 200 miliarde de dolari, acuzând Beijingul că nu și-a respectat promisiunile de a-și modifica practicile economice. Măsura a determinat Beijingul să impună taxe suplimentare pentru importuri din SUA în valoare de 60 de miliarde de dolari.

Președintele american Donald Trump a declarat că intenționează să se întâlnească cu omologul său, Xi Jinping, în timpul summitului G20, stabilit pentru 28-29 iunie în Osaka, deși China nu a confirmat în mod oficial acest lucru, relatează Mediafax.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel