Urmărește emisiunea live


RATB ar putea deveni societate comercială, pentru creşterea independenţei şi acces la fonduri UE

ratb
ratb

Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) ar putea fi transformată în societate comercială, pentru creşterea independenţei şi acces la fonduri europene, a declarat, miercuri, directorul general al RATB, Adrian Criţ.

"Transformarea regiei autonome în societate comercială este normală şi constituie o obligaţie legală potrivit directivei 1370 a Comisiei Europene, în condiţiile în care acest lucru ar permite să existe o independenţă mai mare în luarea deciziilor, adică acestea nu mai depindă de multe ori de anumite persoane care acceptă sau nu un plan de dezvoltare", a pus Criţ, după o conferinţă de presă, citat de Mediafax.

Directiva 1370 a Comisiei Europene trebuia implementată până la 1 ianuarie 2008.

Criţ a menţionat că statutul de regie autonomă nu permite accesarea de fonduri europene, ceea ce reprezintă "o problemă majoră", întrucât costurile cu achiziţia de vehicule ar putea fi acoperite în proporţie de 60% prin sume de la UE.

"Am gândit toate aceste aspecte, urmează să le transformăm. Am vorbit cu primarul general (al Capitalei, Sorin Oprescu, n.r.) şi se pare că avem acceptul dânsului. Să vedem şi la nivel politic cum o să se accepte acest lucru", a spus Criţ.

Guvernul s-a angajat în negocierile cu Fondul Monetar Internaţional că va modifica legislaţia astfel încât să permită regiilor de transport Metrorex şi RATB să majoreze tarifele cu mai mult decât rata inflaţiei, pentru ca aceste companii să îşi poată acoperi cheltuielile curente din venituri. Noua lege va stabili şi înfiinţarea unei noi "autorităţi metropolitane de tranzit", care va supraveghea cele două regii de transport public.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel