Rafael Nadal, accidentat, a declarat forfait pentru turneul Masters 1.000 de la Shanghai

Tenismanul spaniol Rafael Nadal, numărul 2 mondial, care vizează fotoliul de lider ATP în acest final de sezon, a declarat forfait pentru turneul Masters 1.000 de la Shanghai, care va debuta duminică, din cauza unei accidentări la încheietura mâinii stângi, au anunţat vineri organizatorii chinezi, care îl citează pe jucător, informează AFP.

"Aşa cum ştiţi probabil cu toţii, am suferit o inflamaţie la încheietura mâini stângi, în timpul Laver Cup, şi nu am avut timp nici să mă recuperez sau să mă antrenez, pentru a fi pregăti în vederea acestui turneu magnific. Sper să revin la ediţia din 2020", le-a scris Nadal organizatorilor de la Shanghai.

Spaniolul, câştigător al US Open în luna august, nu mai evoluat de atunci în nicio competiţie din circuitul profesionist, dar a jucat alături de elveţianul Roger Federer la Laver Cup, în septembrie la Geneva, un turneu demonstrativă între o echipă a Europei şi o selecţionată a restului lumii. Nadal a fost nevoit să abandoneze în ultima zi, din cauza inflamaţiei la mâna stângă.

Campionul iberic, care nu avea puncte de apărat la Mastersul de la Shanghai, la care nu a participat anul trecut, l-ar putea detrona pe sârbul Novak Djokovic din fotoliul de lider al clasamentului mondial, în acest final de sezon.

Djokovic are în acest moment un avans de 640 de puncte faţă de Nadal, însă sârbul trebuie să-şi apere cele 1.000 puncte la turneul din metropola chineză, unde a cucerit trofeul în sezonul trecut.
AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel