Radu Tudor: Intervenția în Siria trebuia să aibă loc deja

Analistul militar Radu Tudor a comentat declarațiile lui Barack Obama, care a anunțat că SUA sunt pregătite în orice moment să atace Siria.

"În atâția ani de mandat, Barack Obama a fost caracterizat drept un președinte slab. Probabil dorește să-și încheie al doilea mandat cu o decizie foarte importantă pentru comunitatea internaţională, şi discursul din seara aceasta mi s-a părut coerent, foarte decis, aplicat pe o temă foarte importantă de securitate internațională. Dacă n-aș ști că Barack Obama este un vârf al democraților americani, aș fi crezut pentru o clipă că președintele Statelor Unire a trecut la republicani", a spus jurnalistul, la Antena 3.

El consideră că SUA trebuiau să intervină în Siria deja, arătând că numai armata siriană putea folosi arme chimice în țară, nimeni altcineva.

"Pentru mine, în momentul de față, o intervenție în Siria punctuală împotriva regimului Assad este mai mult decât necesară. Este chiar întârziată aș spune, pentru că sunt mai bine de doi ani de zile de când în țara aceea mor mii și zeci de mii de oameni nevinovați.

Cea care deține în mod oficial armele chimice este armata siriană, care îi este încă loială lui Bashar al-Assad", a conchis Radu Tudor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel