Radu F. Alexandru se autosuspende din Grupul de prietenie România-Franţa. Românii au parte de un tratament revoltător şi inacceptabil în Franţa

radu f alexandru
radu f alexandru

Senatorul democrat-liberal Radu F. Alexandru a decis să se autosuspende din Grupul interparlamentar de prietenie România-Franţa şi să nu mai participe la nicio acţiune desfăşurată sub auspiciile acestuia sau ale ambasadei Franţei la Bucureşti, "până la sistarea campaniei de denigrare a României".

De o bună bucată de vreme, România şi românii au parte de un tratament revoltător şi inacceptabil în Franţa. Nu fac eroarea să formulez: 'într-o parte a mass-media franceză' pentru că este limpede că se ce întâmplă astăzi nu este altceva decât preluarea şi translarea unui mesaj politic în limbajul de gang, cel mai agresiv şi cel mai vulgar, practicat de câteva posturi de radio şi televiziune. Postulatul 'libertăţii de opinie, de exprimare' nu are nimic de-a face cu campania de presă dusă într-un mod în care adevărul şi normele deontologice obligatorii sunt constant călcate în picioare.

Datele sumare de care dispunem dovedesc într-un mod irefutabil procentele insignifiante ale delicvenţei practicate de români în Franţa: din numărul total al persoanelor care au comis infracţiuni: 940.602, doar 1,27% sunt cetăţeni români; din numărul total de străini care au comis infracţiuni: 234.235, românii reprezintă 5,1%; în penitenciare sunt astăzi aproximativ 60.000 de deţinuţi, din care 1,93% sunt cetăţeni români. Nu cauţionez nici o clipă faptele antisociale comise de concetăţenii mei oriunde în lume şi le condamn cu toată fermitate. Dar mi se pare inadmisibil felul în care aceste acte reprobabile devin 'probe' în campania ostilă şi defăimătoare dusă împotriva României şi a poporului român.

M-aş fi abţinut de la această luare de poziţie dacă aş fi auzit o singură voce, un singur demers care să exprime regretul şi să sancţioneze acţiunile duse împotriva României într-o permanentă escaladare. Nu a făcut-o nici un om politic francez (nu ar fi un efort de memorie să ne amintim în schimb poziţiile inamicale proferate de personalităţi de prim rang ai scenei politice franceze); nu a făcut-o 'Conseil supérieur de l'audiovisuel' (CSA), instituţia abilitată să urmărească funcţionarea corectă a mass-media electronică franceză; nu a făcut-o nici măcar ambasadorul Franţei la Bucureşti, care, la finalul unui mandat în care s-a bucurat constant de preţuire şi prietenie, nu pot să cred că subscrie la ideea că 85% dintre români învaţă azi franceza ca să ajungă să cerşească la Paris.

Protestul vehement al Ministerului Afacerilor Externe de la Bucureşti a rămas şi el fără nici un răspuns.

Faţă de această intolerabilă situaţie, iau decizia de a mă autosuspenda din Grupul interparlamentar de prietenie România-Franţa şi de a nu mai participa la nici o acţiune desfăşurată sub auspiciile acestuia sau ale ambasadei Franţei la Bucureşti, până la sistarea campaniei de denigrare a României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel