Urmărește emisiunea live


Radioul public a anunțat nr. cazurilor de Covid-19 din cadrul instituției

Societatea Română de Radiodifuziune (SRR) a raportat câte cazuri de Covid-19 au înregistrat de la începutul pandemiei.

De la începutul pandemiei şi până în prezent, la nivelul Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR) - sediul central şi studiourile teritoriale - au fost înregistrate 23 de cazuri de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2, 13 dintre persoane aflându-se, la data îmbolnăvirii, în telemuncă, muncă la domiciliu sau concediu de odihnă, informează un comunicat al Serviciului Comunicare şi Relaţii Publice din cadrul SRR.

Precizarea vine după ce Sindicatul Salariaţilor din SRR a atras atenţia că numărul de persoane care au fost confirmate pozitiv cu SARS-CoV-2 la Radio România a depăşit 20, numai în ultimele zile fiind raportate mai mult de şapte la sediul central, iar alte persoane sunt în izolare şi aşteaptă rezultatul testării. Pentru cele 13 persoane aflate în telemuncă nu au fost declanşate anchete epidemiologice la locul de muncă din SRR, iar celelalte 10 persoane infectate, precum şi contacţii acestora au fost imediat carantinate/izolate la domiciliu.

'Incidenţa cazurilor de îmbolnăvire a crescut în săptămâna 1-15 octombrie, ca efect al creşterii numărului de îmbolnăviri la nivel naţional. SRR a informat imediat DSP cu privire la apariţia fiecărui caz confirmat şi, dat fiind specificul activităţii şi spaţiile diferite în care aceştia îşi desfăşoară activitatea - în sediul central sau la studiourile teritoriale -, DSP nu a declarat existenţa vreunui focar de COVID-19 la nivelul SRR', precizează SRR.

Măsurile privind sănătatea şi securitatea angajaţilor sunt permanent revizuite, în funcţie de evoluţia cazurilor de îmbolnăvire, informează sursa citată.

'Pe toată perioada stărilor de urgenţă/alertă, la nivelul SRR a fost adoptat şi actualizat în mod repetat Planul de măsuri pentru prevenirea îmbolnăvirii cu COVID-19, au fost achiziţionate măşti chirurgicale pentru salariaţi, aparate pentru măsurarea temperaturii (termoscanere şi termometre), mănuşi, dezinfectanţi, genţi-sterilizatoare şi au fost instalate dispensere cu soluţii dezinfectante la intrările în clădiri şi pe holuri. Se monitorizează temperatura corporală a salariaţilor la intrarea în sediul central şi în sediile studiourilor teritoriale, se dezinfectează în mod permanent spaţiile şi suprafeţele, atât prin intermediul serviciului administrativ, cât şi prin achiziţionarea, la nevoie, a unor servicii de dezinfecţie prin nebulizare', se arată în comunicat.

Conform SRR, comunicatul Sindicatului Salariaţilor dat publicităţii miercuri 'aruncă în derizoriu munca personalului administrativ (care dezinfectează zilnic, în mod repetat, suprafeţele cu risc de transmitere a virusului), eforturile tuturor salariaţilor care îşi desfăşoară activitatea la sediul central şi în sediile studiourilor teritoriale în condiţiile dificile create de pandemie, precum şi toate măsurile luate de conducerea SRR pentru limitarea posibilităţilor de infectare a salariaţilor, măsuri luate cu respectarea tuturor prevederilor legale'.

'Reiterăm, pe această cale, faptul că întreaga conducere a SRR urmăreşte în permanenţă aplicarea tuturor măsurilor de combatere a răspândirii SARS-CoV2, în limitele legii şi ale resurselor financiare de care dispune instituţia', se mai arată în comunicat, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel