Putin le pune BOTNIȚĂ jurnaliștilor care îndrăznesc să spună adevărul despre războiul din Ucraina. Alexander Nevzorov, noua țintă a Kremlinului

Putin le pune BOTNIȚĂ jurnaliștilor care îndrăznesc să spună adevărul despre războiul din Ucraina. Alexander Nevzorov, noua țintă a Kremlinului / Foto: Kremlin.ru
Putin le pune BOTNIȚĂ jurnaliștilor care îndrăznesc să spună adevărul despre războiul din Ucraina. Alexander Nevzorov, noua țintă a Kremlinului / Foto: Kremlin.ru

Jurnalistul rus Alexander Nevzorov riscă ani grei de închisoare pentru că a vorbit despre bombardarea de către ruși a maternității din Mariupol.

Regimul de la Kremlin încearcă cu orice preț să îi reducă la tăcere pe cei care încearcă să spună adevărul despre războiul din Ucraina. Jurnaliștii sunt deja impuși prin lege să transmită informații doar din surse oficiale ruse. Cine îndrăznește să facă altfel decât dictează Putin riscă până la 10 ani de pușcărie.

Tribunalul Basmanny din Moscova, la cererea anchetei, a emis un mandat de arestare pe numele jurnalistului Alexander Nevzorov (recunoscut ca agent străin în Federația Rusă) în cadrul unui dosar penal "privind diseminarea informațiilor false cu bună știință despre utilizarea Forțelor Armate ale Rusiei", a declarat serviciul de presă al instanței pentru Interfax.

Jurnalistul, persecutat pentru că a vorbit despre bombardarea maternității din Mariupol

„În legătură cu Nevzorov, instanța a ales o măsură de reținere sub formă de detenție pentru o perioadă de două luni din momentul extrădării sale pe teritoriul Federației Ruse sau din momentul detenției pe teritoriul Rusiei.”, a spus instanța vineri.

După cum s-a afirmat mai devreme în Comisia de anchetă: "pe 9 și 19 martie 2022, Nevzorov a publicat în rețelele de socializare informații care nu erau adevărate, potrivit anchetei, despre bombardarea unei maternități din Mariupol ucrainean de către forțele armate ruse. Publicațiile au fost însoțite de fotografii nesigure ale civililor afectați de bombardamente".

Marina Ovsianikova, jurnalista care a protestat faţă de război la televiziunea rusă, salvată de Macron, discreditată de Kremlin: Sunt urâtă de ambele părţi acum

Marina Ovsianikova, jurnalista care a protestat împotriva războiului cu o pancartă afişată în prime-time-ul televiziunii ruse de stat, a scăpat doar cu o amendă, deşi risca ani grei de închisoare. Se pare că intervenţia preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron, ar fi fost decisivă. 

Timp de câteva secunde, protestul Marinei Ovsianikova a ajuns în casele tuturor ruşilor. Ulterior, aceasta a fost reţinută şi dusă la o secţie de poliţie din interiorul studioului de televiziune, înainte de a fi mutată într-un departament al poliţiei secrete din Muzeul Realizărilor Economiei Naţionale, sau VDNKh, unde a fost ţinută timp de 14 ore. 

După o noapte întreagă de interogatorii, poliţistul care se ocupa de ea a dat primele semne de calm. "Hai să bem o ceaşcă de ceai, să mâncăm ceva. Tuturor ne este foame", a declarat Ovsianikova. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel