Pune oregano pe pervaz: condimentul minune te scapă de cea mai urâtă problemă a verii

Pune oregano pe pervaz, condimentul minune te scapă de cea mai urâtă problemă a verii. Sursa - Pexels
Pune oregano pe pervaz, condimentul minune te scapă de cea mai urâtă problemă a verii. Sursa - Pexels

Oregano este o plantă, care oferă nenumărate beneficii organismului. Este un antioxidant puternic, care, luat sub formă de decoct, este capabil să regenereze sistemul respirator și să acționeze ca un regulator  al intestinului. Din acest motiv,  oregano se folosește în ceaiuri.

Oregano este un condiment cu nenumărate beneficii pentru sănătate și nu numai!  Planta este o specie nativă Europei, în regiunea mediteraneană, și sudului și centrului Asiei. În climatele nordice, unde temperatura este mai rece, este adesea cultivată anual.


Nu aruncați niciodată cojile de pepene verde! Le puteți folosi într-o rețetă indiană, care vă va cuceri

 

Oregano se pretează la multiple întrebuințări, mai ales în bucătărie unde este folosită pentru a da un plus de nota multor preparate. Este folosit ca ingredient aromatizant esențial în prepararea cărnii, salatelor, peștelui, omletelor, fripturilor și a sosurilor.

 

Utilizarea neobișnuită a acestui condiment:  iată ce vă poate ajuta!

 

Dar, pe lângă faptul că este foarte util în bucătărie, dacă puneți oregano pe pervaz, acest lucru vă scapă, definitiv, de o problemă care apare primăvara și vara.  Vorbim de insectele care net intră în case în căutarea hranei.

Adăugă câteva picături dintr-un ingredient minune în apa fierului de călcat: hainele și cearșafurile vor fi parfumate

 

În această perioadă a anului ne putem confrunta cu o invazie de furnici. Oregano însă va rezolva această problemă. Mirosul său este insuportabil pentru aceste insecte și plasarea lui pe pervaz le va ține departe de casele noastre.  Doar o mână de oregano uscat, pus pe pervaz,  și furnicile vor fugi fără să mai încerce să pătrundă în casă.

În lipsa acestui condiment, există și alte ingrediente naturale cu aceeași putere, precum florile de garoafă, boabele de cafea, scorțișoara, lămâia.  Toate aceste ingrediente sunt prost tolerate de furnicile, care cu siguranță va evita să mai intre în casă, căutarea hrănii.

 

 

Pulverizează oțet în jurul ferestrelor: ține insectele departe și poți aerisi casa fără griji

 

A venit vara, iar asta înseamnă că toată lumea deschide ferestrele și lăsă aerul proaspăt să intre în case. Dar, odată cu aerul proaspăt, în case intră și musafirii neinvitați - insectele. Și chiar dacă  ferestrele nu sunt deschise,  insectele tot ne intră în case.

Dar această situație enervantă va fi de domeniul trecutului, dacă citiți acest articol.

Știați că oțetul este un adevărat leac minune? Poate fi folosit pentru o varietate de scopuri, cum ar fi spălatul rufelor. Oțetul combate mirosurile neplăcute precum transpirația,  mirosul de mucegai, iar părul de animale nu se lipește la fel de ușor de îmbrăcăminte.

Oțetul este, de asemenea, un bun înlocuitor pentru balsam fiind natural, în timp ce balsamul de rufe conține o mulțime de substanțe chimice nocive. 

Dar să trecem la trucul cu oțet.  Puteți ține insectele departe de casă cu puțin oțet.

 

Zece remedii pentru a calma înțepăturile de țânțari: poartă-le cu tine și vei fi ocolit de insectele enervante

Pentru asta amestecă 150 de mililitri de apă cu 150 de mililitri de oțet într-o sticlă cu pulverizator și   agită bine. Acum pulverizează tocurile ferestrelor  atât în ​​interior, cât și în exterior.

Țânțarii nu suportă deloc mirosul de oțet și vor sta departe de casă. Acest amestec nu doar că ține țânțarii departe, dar respinge și păianjenii. Oțetul conține un acid pe care păianjenii nu îl pot tolera.

Scapă de țânțari cu ingredientele din bucătărie. Sunt atât de eficiente, încât insectele îți vor ocoli casa

De aceea, este înțelept să pulverizați o parte din amestec și în locurile unde vedeți  adesea păianjeni, cum ar fi dulapurile și colțurile casei. Deși oțetul are un miros destul de puternic, nu trebuie să vă faceți griji că întregul dormitor sau camera de zi va mirosi.  Odată ce oțetul se usucă, mirosul va dispărea.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel