Pune dovleceii într-o pungă, condimentează-i și aperitivul e gata. Au 90 de calorii și sunt senzaționali

Pune dovleceii într-o pungă, condimentează-i și aperitivul e gata. Au 90 de calorii și sunt senzaționali. Sursa - Pexels
Pune dovleceii într-o pungă, condimentează-i și aperitivul e gata. Au 90 de calorii și sunt senzaționali. Sursa - Pexels

Pregătirea aceste rețete este foarte ușoară și rapidă. În plus, o poți servi ca o garnitură la felurile  principale sau de ce nu, ca un aperitiv.

Tot ce trebuie să faceți este să tăiați dovleceii și să adăugați toate celelalte ingrediente. Pentru rezultate optime, vă recomandăm să lăsați salata în frigider înainte de servire. Veți avea parte de o garnitură ușoară și dietetică, gata în doar câteva minute.

Salata de dovlecei, proaspătă și ușoară, se prepară în câteva minute și este delicioasă!  Timp de preparare - 10 minute, timp de odihnă în frigider - 20 de minute, timp total - 30 de minute, porții -2, calorii - 90 per porție.

 

Ingrediente:

2 dovlecei,

2 linguri de oțet de struguri,

2-3 linguri de  iaurt (sau 1-2 linguri de muștar dacă doriți),

2 căței de usturoi,

sare, boia și piper după gust,

1 ceapă tăiată în felii,

pătrunjel tocat,

pătrunjel tocat.

 

Rețeta pas cu pas

 

 

În primul rând, dovleceii se spală, se usucă și se taie în felii. Apoi, feliile de dovleceii se pun într-o pungă alimentară și se adaugă și ceapa tăiată felii subțiri.

Adăugați pătrunjelul tocat, un strop de ulei, sare, muștar sau un sos de iaurt, piper, oțet, boia și usturoiul pisat.

Ai multe legume în cămară? Prepară această plăcintă savuroasă și sățioasă. O felie are 270 de calorii

Închideți punga și agitați energic pentru a aroma feliile de dovlecei. La final, puneți punga în frigider pentru 20 de minute. La sfârșit, scoateți punga din frigider și așezați salata pe un platou.

Serviți salata ca și garnitură pentru o friptură sau ca un singur fel de mâncare. Poftă bună!

Vezi și:

 

Cea mai rapidă și delicioasă cină: cartofi, pregătiți la cuptorul cu microunde în doar 15 minute

 

Cuptorul cu microunde simplifică foarte mult viața gospodinelor, care nu au timp să stea mult timp în bucătărie.

Încercați să gătiți o cină delicioasă în cuptorul cu microunde. Veți avea nevoie de cele mai simple ingrediente și de maximum 15 minute.

Cartofii la microunde sunt foarte gustoși și mult mai sănătoși decât cei prăjiți. Par copți, dar, în același timp, și fierți. 

Clătiți bine cartofii, dar nu-i curățați de coaja care conține multe vitamine. Înțepați legumele  cu o furculiță pentru ca apa pe care o conțin să se evapore mai repede. Alegeți puterea potrivită a cuptorului ca legumele să se gătească rapid.

Nu mai cumpărați pâine feliată. Iată trei motive întemeiate

Lăsați cartofii mici întregi, iar pe cei mari pot fi tăiați bucăți de mărimea dorită. Sărați și piperați cartofii. De asemenea, puteți folosi condimentele preferate. O aromă uimitoare, o culoare galbenă și un gust dulce-picant le va cartofilor turmericul. 

Puneți cartofii, împreună cu condimentele, într-un castron, care poate fi folosit în cuptorul cu  microunde. Peste cartofi puneți câteva bucăți de unt sau două-trei linguri de ulei de măsline. Acoperiți recipientul cu un capac. 

Cartofii mici vor fi gata în 5-7 minute, cei medii vor - în 9 minute, iar cei mari pot fi serviți pe masă în 10-12 minute. Timpul total pentru prepararea cinei nu depășește 15 minute. Poftă bună!

 

 

BONUS. "Friptură" de varza roșie, o capodoperă alimentară simplă și interesantă

 

Știți că, pe lângă salata obișnuită, există mai multe rețete interesante pentru a prepara varza roșie?

Această legumă sănătoasă poate fi gătită sub formă de ...  friptură! Completată cu brânză moale, un dressing aromat și șuncă, friptura de varză roșie este incredibil de gustoasă și sănătoasă. Pregătește această capodopera pentru cină.

 

Aveți nevoie de următoarele ingrediente:

350 grame de varză roșie;

150 grame de brânză feta sau brânză telemea;

3 căței de usturoi;

3 linguri de măsline;

sucul de la o lămâie;

2 linguri de miere;

șuncă tăiata cubulețe;

sare și piper după gust;

verdeață  pentru servire.

 

Modul de gătire

 

Tăiați varza roșie în felii cu grosimea de 1 centimetru. Feliile de varză roșie arată ca niște fripturi, de aici și numele rețetei. 

Într-un bol separat, amestecați sucul de la 1 lămâie, uleiul de măsline, usturoiul tocat mărunt, sare și piper după gust.

Turnați amestecul peste fiecare felie de varză. Puneți tava cu feliile de varză într-un cuptor, preîncălzit la 160 de grade, pentru 20 de minute.

Clătite japoneze moi și pufoase, ca un nor. Le veți îndrăgi de la prima bucățică

Scoateți feliile de varză din cuptor. Tăiați brânza și așezați-o peste varză, iar deasupra turnați mierea. Dați din nou tava în cuptor, pentru ca brânza să se topească. Sunt suficiente 5 minute.

Între timp, într-o tigaie se prăjește șunca tăiata cubulețe. Scoateți varza din cuptor și peste fiecare felie adăugați câte puțină șuncă.  Friptura de varză roșie se servește cât este fierbinte. Înainte a o servi, decorați-o cu verdeață tocată.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel