Ai multe legume în cămară? Prepară această plăcintă savuroasă și sățioasă. O felie are 270 de calorii

 Sursa - Pexels
Sursa - Pexels

Când ai puțin timp la dispoziție, mai ales în timpul săptămânii, rareori reușești să aduci pe masă bucate delicioase.

Însă cu plăcinta savuroasă din legume poți rezolva cu ușurință problema, întrucât pentru a o prepara ai nevoie de puțin timp și foarte puține ingrediente. În plus, este o rețetă versatilă pentru că poți folosi legume pe care le ai prin cămară.

Fără îndoială, este cea mai bună alegere pentru a salva masa de seară. Cu siguranță, te vei bucura de o mâncare sănătoasă, deoarece legumele sunt pline de vitamine și fibre. Plăcinta este savuroasă, aromată și foarte ușoară. 

Timp de preparare - 15 minute, timp de gătire - 50 de minute, timp total - aproximativ 1 oră, porții - 6, calorii - 270 per felie.

Ingrediente:

3 morcovi, curățați și tăiați rondele,

1 dovlecel decojit și tăiat cubulețe,

1 ardei rosu și unul galben tăiați cubulețe,

100 grame de mazăre,

100 grame de boabe de porumb,

1 ardei iute, tăiat cubulețe,

1 ceapă tocată grosier,

100 grame brânză tare rasă,

4 ouă,

4 linguri de pesmet

1 lingură de unt,

lingură de oregano (sau pătrunjel proaspăt),

un strop de ulei de măsline extravirgin,

sare și piper.

Pentru bechamel:

200 ml lapte,

2 linguri de făină,

sare și piper după gust.

 

Rețeta pas cu pas

Mai întâi pornește cuptorul la 160° C și lăsă-l să se încălzească. Pune puțin ulei într-o tigaie antiaderentă, adaugă ardeii, morcovii, ceapa și dovleceii. Condimentează legumele cu sare și lasă-le pe foc, amestecând din când în când. Apoi adaugă mazărea și porumbul, amestecă și lasă-le pe foc, până se înmoaie.


Vinete prăjite într-o friteuză cu aer cald. O mâncare super rapidă cu 43 de calorii pentru o porție

Între timp prepara sosul bechamel: pune laptele într-o cratiță, la foc mic. Adaugă 2 linguri de făină cernută, sare și piper. Se amestecă ca să nu se formeze cocoloașe, apoi se oprește focul și sosul se lasă să se răcească.

Într-un castron se  pun ouăle și se bat cu un tel. Adaugă în ouăle bătute sare, piper și oregano și amestecă. Se încorporează apoi brânza rasă și pesmetul și se amestecă. 

La final, se adaugă legumele și sosul bechamel. Compoziția se toarnă într-o formă rotundă de copt cu balamale, unsă cu unt.

Plăcinta se pune la copt în cuptorul preîncălzit, pentru 50 de minute, la o temperatura de 160°C. La final, se servește pe masă. Poftă bună!

Vezi și:

Cartofi prăjiți în cuptor, fără nicio picătură de ulei. Sunt delicioși, datorită unui ingredient secret

Tuturor ne plac cartofii de la fast-food și dorim să-i facem exact și acasă. Dar, de obicei, suntem dezamăgiți: cartofi prăjiți acasă nu sunt la fel ca cei de la restaurantul preferat.

Majoritatea gospodinelor prăjesc cartofii într-o cantitate mare de ulei, pentru a forma o crustă crocantă. Dar, puteți face un preparat mai sănătos, eliminând uleiul din rețetă și folosind albușul de ou. Astfel, cartofii vor fi crocanți și gustoși, iar condimentele le vor da o notă picantă.

Ingredientele de care aveți nevoie:

cartofi - 5-7 bucăți;

albuș de ou - 2 bucăți;

sare,

boia măcinată,

piper negru și ienibahar măcinat.

Metoda de gătire

Curățați cartofii și tăiați-i pai de cel mult 1 cm grosime. Bateți albușurile cu sare până se omogenizează. Adăugați condimentele. Puneți cartofii pai într-un castron adânc și adăugați albușurile bătute spumă. Amestecați.

O cină delicioasă, preparată dintr-un dovlecel și un cartof: o mâncare sățioasă și plină de vitamine

Scurgeți excesul de albuș din cartofi. Tapetați o foaie de copt cu pergament. Întindeți cartofii într-un strat subțire și uniform. Coaceți cartofii în cuptorul preîncălzit la 200-220°C, timp de 7-10 minute. Scoateți apoi hârtia de copt și lăsați cartofii în cuptor până se rumenesc. Poftă bună!

Vezi si:

BONUS. Pizza cu cartofi: o rețeta perfectă de făcut acasă. Gustul ei nu vă va dezamăgi


 
Pizza cu cartofi este perfectă pentru a fi servită la o cină cu prietenii sau ca și un aperitiv sățios. Gustul acestei pizza simple, dar delicioase, nu vă va dezamăgi.

Pizza cu cartofi va deveni arma ta secretă cu care îți vei cuceri oaspeții. Vei vedea că toată munca ta va fi foarte răsplătită.

Pentru realizarea acestei rețete, iată ingredientele de care ai nevoie:

200 grame de cartofi,

50 grame făină integrală,

950 grame faină albă,

750 de grame de apă rece,

 240 ml de ulei,

22 grame sare,

4 grame drojdie de bere.

Rețeta pas cu pas 


 
În primul rând, puneți făina albă și făina integrală în robotul de bucătărie. Pornim aparatul și amestecăm. Adăugăm, apoi, puțină apă rece, împreuna cu drojdia mărunțită. Frământați  cu energie.

Când compoziția devine omogenă, se mai  toarnă puțină apă și sare. Integram și lăsăm aluatul să se odihnească 10 minute, după care adaugăm restul de apă. Amestecam din nou, după ce adăugăm uleiul.

Desert cu fistic, hitul delicios al acestei veri. Ușor și rapid de făcut


Punem aluatul în frigider pentru o zi. Totuși, după 4 ore frământăm din nou aluatul. Apoi îl punem din nou la frigider pentru încă 20 de ore.

După ce timpul a expirat, scoatem aluatul din frigider și îl așezam pe suprafața de lucru, pe care am presărat niște griș de grâu dur. Împărțim aluatul în bucăți de 700 de grame fiecare.

Așezăm bucățile de aluat pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și îl lăsăm să crească, acoperit cu un prosop, aproximativ 4 ore.

Trei moduri neobișnuite de utilizare a cuptorului cu microunde, pe care, cu siguranță, nu le cunoșteai

După cele 4 ore, aducem aluatul din nou pe suprafața de lucru, presărată din abundență cu făină. Se întinde aluatul cu mâinile și se pune în tava pe care urmează să o punem la cuptor. Întindeți aluatul să acopere toată tava.

Apoi pe suprafața aluatul adăugăm felii subțiri de cartofi cruzi, pe care le-am ținut 2 ore în apă rece. Evident, înainte de a le pune pe pizza, feliile de cartofi trebuie bine uscate. La final sărăm și stropim feliile de cartofi cu ulei. Repetăm procedura cu toate bucățile de aluat. 

Punem pizza într-un cuptor încălzit în prealabil. Coacem pizza 16 minute la o temperatură de 250 de grade. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel